Mes turime 383 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2689
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18890
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94920
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivalda – arčiausiai žmogaus

2011 m. spalio 12 d., trečiadienis Nr.75 (1122)

Spalio 10-ąją Lietuvoje minima Savivaldos diena. Tradiciškai šią dieną šventiškai paminėjo ir Švenčionių rajono savivaldoje dirbantys žmonės. Ne veltui sakoma, kad savivalda arčiausiai žmogaus. Į savivaldybės struktūras kreipiamasi įvairiausiais klausimais. Čia dažniausiai priimami svarbūs gyventojams sprendimai.

Į šventinį minėjimą koncertą atvyko svečiai – LR Seimo nariai Konstantas Ramelis ir Valentinas Stundys, Švenčionių rajono Garbės pilietė profesorė Kazimiera Prunskienė.

Pirmiausia buvo pasveikintas rajono meras Vytautas Vigelis, kuriam šventės išvakarėse Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Ričardas Malinauskas įteikė aukštą apdovanojimą – „Auksinės krivūlės riterio“ ženklą. Meras savo ruožtu pasveikino susirinkusius su svarbia savivaldos darbuotojams diena, kuri jau keleri metai įrašyta į atmintinų dienų sąrašą.

Pasveikino su profesine švente savivaldos įstaigų darbuotojus ir Seimo nariai Konstantas Ramelis ir Valentinas Stundys, profesorė Kazimiera Prunskienė ir Vilniaus miesto tarybos narys Darbo partijos Švenčionių skyriaus pirmininkas Šarūnas Birutis, taip pat dekanas Vidas Smagurauskas.

Kaip ir kiekvienais metais, Savivaldos dienos proga meras įteikė dovanas darbuotojams, dirbusiems savivaldoje 10, 15, 20, 25, 30, 35 ir net 40 metų. Pirmąjį už ilgametį darbą savivaldoje meras pasveikino ir apdovanojo buvusį Komunalinio ūkio skyriaus vedėją Marijaną Semašką. Už 40 metų nuoširdų darbą savivaldoje meras padėkojo Birutei Nekrasovienei.

LR Seimo narys Konstantas Ramelis įteikė rajono merui Vytautui Vigeliui Seimo vicepirmininkės Padėkos raštą. Meras savivaldoje dirba 15 metų.

Savivaldos dienos proga susirinkusių į šventę laukė dovana – Kosto Smorygino, Nedos Malūnavičiūtės ir Olego Ditkovskio koncertas (trio „Meilės trikampis“).

Šventėje buvo pagerbti ir geriausi 2011 metų pedagogai. Padėkos raštai ir statulėlės įteiktos Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos mokytojai Virginijai Cicėnienei, vaikų lopšelio darželio „Liepaitė“ darbuotojai Jelenai Chmylko, Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokytojai Ritai Jedik, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos pedagogui Gintarui Nalivaikai ir Švenčionėlių meno mokyklos mokytojui Gyčiui Šalnai. Po apdovanojimų vėl skambėjo trio „Meilės trikampis“ atliekamos dainos.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis