Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5045
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30175
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77501
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių socialinių paslaugų centro laisvalaikis ir šventės

2015 m. birželio 10 d. trečiadienis, Nr.54 (1478)

Smagu būti kartu

Nemenčinės pušynuose įsikūrusiame poilsio centre „Viva Green Resort“ vyko vaikų paramos renginys „Būkime kartu“. Renginys jau daugiau nei dešimtmetį yra organizuojamas tarptautinės bendruomenės „Vilniaus tarptautinis klubas“. Šiais metais renginį globojo Italijos ambasada ir asmeniškai nepaprastasis ir įgaliotasis Italijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio.

Pirmą kartą renginyje dalyvavo Švenčionėlių socialinių paslaugų centro Vaikų globos namų Grupinio gyvenimo namų globotiniai ir Vaikų dienos centą lankantys vaikai.

Renginio metu pasirodė itališkų dainų ir muzikos ansamblis, Lietuvos ir JAV kariuomenės kareiviai, Šiaulių aviacijos bazėje misiją atliekantys Italijos Karinių oro pajėgų pilotai, Lietuvos Vespos klubas ir kiti dalyviai. Policijos pareigūnai, ugniagesių – gelbėtojų komanda parodė, kaip reikia veikti ekstremaliais atvejais. Vaikai, apsirengę pilotų uniformas, džiaugėsi galėdami pasijusti tikrais naikintuvų pilotais. JAV  kariškiai mūsų vaikus mokino žaisti amerikietišką futbolą. Italijos karininkų pasakojimai apie savo darbą prikaustė  vaikų dėmesį. Didžiulį įspūdį vaikams paliko ir muitininkų pasirodymai su savo augintiniais.

Šventės uždarymo ceremonijoje nepaprastasis ir įgaliotasis Italijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio pažymėjo, kad bet kurios šalies vaikai yra didžiulis turtas, o tokia iniciatyva Lietuvoje leido prisidėti prie jų gerovės. Vaikų energija, smalsumas ir džiaugsmas yra teigiamas ženklas, rodantis, kaip užtikrintai gali būti įveikti, ne visada lengvi, gyvenimo išbandymai.

 

Kaip viena didelė šeima

Prienų rajone Visuomenės harmonizavimo parke jau penktus metus iš eilės vyko tradicinė Šeimų ir šeimynų šventė „Viena šeima! Viena širdim!", sukvietusi per 10 000 šeimų, šeimynų ir svečių iš visos Lietuvos. Šiame renginyje taip pat dalyvavo Švenčionėlių socialinių paslaugų centro šeimynos ir Vaikų dienos centą lankančių vaikų šeimos.

Kasmet į šventę susirenka vis daugiau šeimų.  Šiais metais daugiausia pramogų buvo skirta vaikams: batutai, vandens kamuoliai, pasijodinėjimai poniu. Suaugusius domino žirgų konkūras, žolininkų patarimai, žaidimai šachmatais, o  mini futbolo varžybose dalyvavę vaikinai laimėjo dar vieną pramogą – galimybę stebėti tikras futbolo varžybas Kaune. Pramogų metu scenoje dainavo ir visus džiugino  garsiausi Lietuvos atlikėjai.

Už nepamirštamas akimirkas dėkojame renginio organizatoriams „Senukų“ labdaros ir paramos fondui ir globėjai Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Svetlana VEIKUTIENĖ Grupinio gyvenimo namų socialinė darbuotoja

Jūratė TREBNIK Vaikų dienos centro socialinė pedagogė

 

Gėlės geriau!

Gegužės 31 d. pasaulis jau 26-ąjį kartą minėjo Pasaulinę dieną be tabako. Švenčionėlių socialinių paslaugų centro Paramos šeimai tarnyba ir Vaikų dienos centras kartu su socialiniais partneriais - Visuomenės sveikatos biuru šia proga skatino bedraamžius nerūkyti, organizuodami seminarą – viktoriną ,,Gėlė vietoj cigaretės“.  Visuomenės sveikatos biuro darbuotojos Aloyzos Aglinskienės organizuota linksma ir informatyvi viktorina įtraukė vaikus į varžytuves, kurių metu buvo ne tik atsakinėjama į klausimus, bet ir daug sužinota apie rūkymo žalą.

Daug diskusijų sukėlė psichologės Editos Pečiūrienės seminaro,,Žalingi įpročiai. Viskas apie rūkymą“metu pasiūlytas žaidimas ,,Įkalbėk mane parūkyti“, kurio metu vaikai argumentuotai bandė įkalbėti arba atsisakyti rūkyti. Labiau įtikinami ir svaresni argumentai buvo nerūkančiųjų pusėje.

Susimastyti privertė pateikta informacija apie nikotino sukeltas psichologines ir fizines priklausomybes, pateikta rūkančiųjų išlaidų skaičiuoklė.  Vaikai sutiko su tuo, kad rūkymas – brangus ir pavojingas. Taip pat sužinojo, kad yra pakankamai efektyvių pagalbos būdų, norint atsisakyti rūkymo.

Jolanta VARNIENĖ Paramos šeimai tarnybos socialinė darbuotoja

Rasa ČINČIKIENĖ Vaikų dienos centro socialinė darbuotoja