Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1726
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11913
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87943
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Meno mokykloje įgytas meninis išprusimas padeda save atskleisti ir įprasminti

2015 m. gegužės 30 d. šeštadienis, Nr.51 (1475)

Birželio 3 d., trečiadienį, 17.30 val. Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykla kviečia visus į baigiamąjį šių mokslo metų koncertą ir absolventų išleistuves. Paprastai tai būna ne tik šios mokyklos mokinių, jų tėvelių ir artimųjų, mokytojų, bet ir viso miesto šventė, nes pasiklausyti gerų muzikantų, balsingųjų dainininkų, pasižiūrėti judesius ištobulinusių šokėjų, aplankyti jaunųjų dailininkų darbų ekspozicijas visada malonu.

Mokyklos direktorius Raimundas Gaidys džiaugėsi, kad 55 metų sukaktį mininti mokykla ypač gražiai draugauja su Sinių šeima, kurie kiek galėdami dažniau apsilanko įvairiose šventėse, net planuoja įsteigti stipendiją moksleiviui.

Šios mokyklos mokiniai – nuolatiniai bene visų miesto renginių dalyviai, rengia pasirodymus ir bažnyčioje – nelieka nuošaly nuo bendruomenės gyvenimo. Dailės skyriaus mokiniai aktyviai dalyvavo respublikiniame konkurse „Aš sveikų dantukų šeimininkas“, o dabar parodė iniciatyvą ir meniškai apipavidalino Švenčionių policijos komisariate nusikalstamumo prevencijos kambarį.

Vienas iš svarbiausių ir masiškiausių kultūrinių renginių Lietuvoje – Dainų šventės. Džiugu, kad Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokinių kolektyvai jose kaskart dalyvauja. O štai 30 metų šioje mokykloje dirbančios mokytojos Ilonos Vinikaitės mokiniai dalyvauja kiekvienoje „Dainų dainelėje“ ir ne tik dalyvauja, bet ir neretai patenka į finalinius pasirodymus televizijoje, o dainų konkurse „Šilagėlė“ šiemet šios mokytojos parengta mokinė užėmė 3 vietą.

Daugelį nudžiugino ir šiais mokslo metais surengtas rajoninis chorų sąskrydis, planuojama, kad peraugs į respublikinį ir taps tradiciniu. Juk visoje Lietuvoje juntamas didelis chorinio dainavimo pakilimas ir populiarumas.

Kanklių specialybės mokytoja Lilija Girulskienė didžiuojasi jos rengiamu šiuolaikinių pjesių festivaliu, į kurį pasikviečiamas ir vaikams rašantis kompozitorius. Šiemet mokykloje vyko įdomus susitikimas su kompozitore ir dėstytoja Olga Beliukevičiene. Taip pat čia vyksta daugelio mėgstamas respublikinis festivalis „Garsų spalvos“, kuriame dalyvauja visi, grojantys papildomais instrumentais.

Itin mėgstamas ir naudingas – dalyvavimas ir bendravimas užsienyje vykstančiuose konkursuose ir festivaliuose. Estija, Latvija, Lenkija, Čekija, Italija, Švedija, Prancūzija ir plačiau driekiasi švenčioniškių maršrutai. Keliauja ir organizatorių padėkas bei prizus parveža šokėjai: „Erdvė“, „Erdviukai“, „Šėlsmas“, „Aukštaitukas“, akordeonininkai, choristai ir kiti.

Apskritai neapsiriboti vien tik savo specialybe, vienu žanru, viena sritimi – Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos moto. Čia mokiniai skatinami meninio supratimo, domėjimosi įvairiomis meno sritimis ir formomis, kūrybiškai žvelgti į save, į savo aplinką, plėsti akiratį. Ir muzika, ir šokis, ir daina, ir dailė padeda vaikui save atskleisti, ugdyti kūrybiškumą. O kūrybiškumas itin vertinamas šiuolaikiniame pasaulyje, labai praverčia ir kasdieniame gyvenime, ir ieškant darbo, ir dirbant iš pirmo žvilgsnio atrodytų su jokiais menais nesusijusiose srityse.

„Ir kur toliau besimokytų, ką beveiktų mūsų mokyklos mokiniai, meno mokykloje įgyti įgūdžiai, žinios ir meninis supratimas tik padeda save atrasti, atskleisti ir įprasminti, - įsitikinęs Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos direktorius R.Gaidys. – Todėl kviečiu visus ateiti į baigiamąjį koncertą ir absolventų išleistuves birželio 3 d., pasižiūrėti kokia šaunia veikla čia užsiimame ir ateiti pas mus mokytis. Mūsų mokykla turi daug ką pasiūlyti, todėl tikrai išsirinksite savo gebėjimus ir pomėgius atitinkantį dalyką“.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis