Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4143
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14330
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90360
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prisidėkime prie švaresnės aplinkos kūrimo!

2015 m. gegužės 20 d. trečiadienis, Nr.48 (1472)

Bendruomenės kviečiamos dalyvauti aplinkosauginiame projekte „Mes rūšiuojam. Vasara“ . Geriausiųjų laukia prizai

Siekdami plėsti ir gerinti atliekų rūšiavimą, mažinti aplinkos taršą, skatinti visus Lietuvos gyventojus tinkamai tvarkyti atliekas Gamintojų ir Importuotojų Asociacija, VšĮ „Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija“ bendradarbiaudamos su partneriais ir visomis Lietuvos savivaldybėmis organizuoja aplinkosauginį projektą „Mes rūšiuojam. Vasara“. Projekto metu bus renkamos buityje naudojamos elektros ir elektroninės įrangos bei nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekos. Projektu taip pat siekiama užtikrinti, kad atliekas žmonės galėtų priduoti kiek įmanoma patogiau, arčiau namų, taip plėsti buitinės technikos ir elektronikos bei nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekų surinkimo tinklą.

 

Laikas: aktyvusis etapas vyks 2015 m. gegužės 15 d. – 2015 m. rugsėjo 1 d. Pasibaigus aktyviajam etapui ir apdovanojus laimėtojus projekte dalyvaujančios bendruomenės visus metus (iki kitą vasarą vyksiančio aktyvaus etapo) galės priduoti atliekas ir kaupti taškus.

 

Idėja ir projekto eiga, prizai: organizatoriai, bendradarbiaudami su visomis Lietuvos savivaldybėmis, seniūnijomis, suburia bendruomenes atstovaujančius, atsakingus ir veiklius gyventojus – „Mes rūšiuojam“ ambasadorius, kurie padedant projekto koordinatoriams visus metus organizuoja elektros ir elektroninės įrangos, buitinės technikos bei nešiojamų baterijų atliekų rūšiavimą ir surinkimą bendruomenėse. Atliekas iš bendruomenių surinks UAB „Atliekų tvarkymo centras“.Atliekos, paimant jas iš bendruomenei atstovaujančio ambasadoriaus, pasveriamos ir jam paliekama pažyma, kurioje nurodomas surinktų atliekų kiekis ir rūšis. Pasibaigus projekto aktyviam etapui, organizatoriai suskaičiuoja bendruomenių sukauptus taškus, už kuriuos iš Projekto partnerių ambasadoriai ir bendruomenės galės įsigyti prekių ir paslaugų. Už taškus gautas dovanas ir papildomai laimėtus prizus ambasadoriai įsipareigoja pasidalinti su jiems talkinusia bendruomene ir/ar aktyviausiais dalyviais. Dešimt ambasadorių atstovaujamų bendruomenių laimės papildomus, pagrindinio Projekto partnerio – „ElektroMarkt“ – įsteigtus prizus.

 

Taškai, už surinktas atliekas, skiriami tokia tvarka (vieno taško vertė yra vienas euras):

- buitinės technikos ir elektronikos atliekos, išskyrus kineskopinius monitorius, televizorius ir dienos šviesos lempas - 90 taškų už vieną toną;

- kineskopinių monitorių ir televizorių atliekos – 30 taškų už vieną toną;

- nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekos – 600 taškų už vieną toną.

* surinkus 5 ir daugiau tonų elektronikos atliekų, papildomai ambasadoriui skiriama po 30 taškų už toną; surinkus 100 kg ir daugiau nešiojamųjų baterijų atliekų, ambasadoriui papildomai skiriama 30 taškų už toną.

 

Partneriai: pagrindinis Projekto partneris – ElektroMarkt/UAB „Mediashop“, kiti Projekto partneriai – Atlant/UAB „Ogmina“, UAB „Robert Bosh“, UAB „RejBen“, UAB „Forum Cinemas“, UAB „Skorpiono takas“, UAB „Sanifinas“, UAB „VIPsupply“, UAB „Strategija“, UAB „Pramogų vėjas“, UAB „O‘pen Lietuva“ ir kiti. Informaciniai partneriai – respublikinė, regioninė ir vietinė žiniasklaida vykdys Projekto viešinimą.

 

Dėkojame ir džiaugiamės, kad prisidedate prie švaresnės aplinkos kūrimo!

Išsamūs Projekto nuostatai ir kita aktuali informacija bus patalpinta Projekto internetinėje svetainėje – www.mesrusiuojam.lt. Dėl papildomos informacijos apie Projektą galite kreiptis į Projekto koordinatorę Veroniką Kulionytę el. paštu veronika@gia.lt arba telefonu 8 684 41360.

 

TRUMPA INFORMACIJA „MES RŪŠIUOJAM“ AMBASADORIAMS

Kviečiame aktyvius, veiklius bendruomenių gyventojus tapti aplinkosauginio projekto „Mes rūšiuojam“ ambasadoriais ir kartu kurti atsakingą, aplinką tausojančią visuomenę!

Kodėl verta tapti projekto „Mes rūšiuojam“ ambasadoriumi? Bendradarbiaudami su mumis ne tik tinkamai sutvarkysime elektronikos, nebenaudojamos buitinės technikos, nešiojamų baterijų atliekas, prisidėsite prie jaukesnės ir saugesnės Jūsų bendruomenės aplinkos kūrimo, bet ir už sukauptus taškus įsigysite Jums ir Jūsų bendruomenei reikalingų prekių ir/ar paslaugų, taip pat turėsite galimybę laimėti papildomus projekto partnerių įsteigtus prizus!

Ambasadorius, norinčius dalyvauti projekte, kviečiame registruotis žodžiu - tel. 8 (5) 206 0901, mob. tel. 8 684 03849, elektroniniu paštu info@mesrusiuojam.lt ir projekto internetinėje svetainėje www.mesrusiuojam.lt/prisijunk-ir-tu/.

 

Verta žinoti

- Suburkite savo bendruomenę, rinkite elektros ir elektroninės įrangos bei nešiojamų baterijų atliekas, o UAB „Atliekų tvarkymo centras“ darbuotojai su Jumis suderintu laiku ir suderintoje vietoje atvažiuos jų paimti.

- Atliekos, paimant jas iš Jūsų atstovaujamos bendruomenės, bus pasvertos ir ambasadoriui bus paliekama pažyma, kurioje bus nurodomi atliekų kiekis ir rūšis.

- Pasibaigus projekto aktyviam etapui (rugsėjo 1 dieną), organizatoriai suskaičiuos bendruomenių sukauptus taškus, už kuriuos iš projekto partnerių ambasadoriai ir bendruomenės galės įsigyti prekių ir paslaugų.

- Dešimt aktyviausių ambasadorių atstovaujamų bendruomenių laimės papildomus, pagrindinio Projekto partnerio – „ElektroMarkt“, taip pat UAB „Ogmina“, UAB „Robert Bosch“ ir kitų partnerių įsteigtus prizus. Numatomas prizinis fondas viršys 30 000 Eur!

- Visiems, bendruomenėms atstovaujantiems ambasadoriams bus pateikta išsami informacija apie atliekų surinkimą, esant poreikiui bus išdalintos specialios talpos nešiojamų baterijų atliekoms rinkti bei aktualūs informaciniai pranešimai.

 

Dėl Atliekų surinkimo organizavimo seniūnijose ir bendruomenėse kreipkitės į vadybininką Julių Pinkevičių tel. 8 684 03849, el. p. julius@atc.lt ir vadybininkę Ramintą Račkaitę tel. 8 655 93124, el. p. raminta@atc.lt.

 
Reklaminis skydelis