Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2393
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18594
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94624
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jaunimas dėjo idėjoms pliusus

2015 m. gegužės 20 d. trečiadienis, Nr.48 (1472)

2015 m. gegužės 5 d. Nalšios muziejuje vyko Europos jaunimo savaitei skirtas renginys „Idėja+“.

Europos jaunimo savaitė (EJS) vyksta nuo 2003 m. kas 18 mėn. pagal struktūrinio dialogo ir pirmininkaujančių Europos Sąjungos Tarybai valstybių ciklus. Europos jaunimo savaitė prisideda prie Europos jaunimo strategijos prioritetų įgyvendinimo ir yra integrali struktūrinio dialogo dalis. Struktūriniu dialogu vadinamos jaunų žmonių ir už jaunimo politiką atsakingų asmenų (visais lygmenimis) diskusijos pasirinkta tema, siekiant politiniams sprendimams priimti reikalingų rezultatų. Diskusijos yra struktūruotos temų ir laiko prasme. Europos jaunimo savaitės metu visoje Europoje vyksta įvairaus mąsto renginiai, susiję su savaitės tema ir jaunimo politika. 2015 metais Europos jaunimo savaite buvo siekiama didinti jaunų žmonių suvokimą apie galimybes įsitraukti į Europos Sąjungos konsultacijas ir informuoti jaunus žmones apie ES programos „Erasmus+“ suteikiamas galimybes ir kitas programas, skirtas įgūdžių ir profesinių perspektyvų gerinimui, supažindinti juos su sėkmingų projektų pavyzdžiais.

Renginius „Idėja+“ įgyvendino apie 50 savivaldybių. Tai renginys-konkursas, kurio metu jauni žmonės pristatė savo idėją, galinčią prisidėti (o gal jau prisidėjo) prie sėkmingos vietos bendruomenės plėtros ir aktualių problemų sprendimo būdų.

Švenčionių rajono savivaldybėje savo idėjoms pliusus dėjo patys drąsiausi, energingiausi jauni žmonės. Marius Mandrik pristatė projektą „Vienybė - įveikianti visas pasaulio spalvas“, Daiva Gerojimaitė – „Domino“ vasaros šokių stovykla“, Inesa Bagdonienė – „Aš lietuvis, tu lietuvis“ ir Silvija Jastremskaitė – „Pajudam“. Idėjas ir jos autorius vertino renginio dalyviai ir komisija (Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narė Jolanta Olechnovič, asociacijos „Europietis“ prezidentė Daiva Pilipavičienė ir Lietuvos mokinių parlamento narė Jovita Burokaitė).

Labiausiai įkvepiančios idėjos autorė Silvija Jastremskaitė buvo pakviesta į nacionalinį Europos jaunimo savaitės renginį gegužės 7 d. Vilniuje, o Švenčionių rajono savivaldybės mero Rimanto Klipčiaus prizas atiteko Daivai Gerojimaitei. „Svarbu rūpintis savo rajonu ir savo idėjomis prisidėti prie rajono gerovės“, - džiaugėsi jaunimo iniciatyvomis rajono savivaldybės meras.

Nacionaliniame Europos jaunimo savaitės renginyje projektą „Pajudam“ pristatė abi šios idėjos autorės Silvija Jastremskaitė ir Brigita Pavliukevičiūtė. Ir nors jos nelaimėjo pagrindinio prizo - kelionės į Briuselį, labai džiaugėsi, kad galėjo ne tik pristatyti savo idėją, bet ir susipažinti su kitomis idėjomis iš visų Lietuvos savivaldybių.

Inga VARNIENĖ

„Idėjos +“ Švenčionių rajono savivaldybėje ambasadorė

 
Reklaminis skydelis