Mes turime 243 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3700
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22244
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69570
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sulaikyti nelegalai

2015 m. gegužės 20 d. trečiadienis, Nr.48 (1472)

Pasienyje su Lenkija ir Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė dvi nelegalų grupes iš Vietnamo. 10 užsieniečių mikroautobusu į savo šalį gabeno lenkas, dar 10 į Lietuvą ėjo Švenčionių rajone.

10 Vietnamo piliečių sekmadienį (gegužės 17 d.) įkliuvo sieną su Baltarusija saugantiems pasieniečiams. Nelegalus Specialiosios paskirties užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi susekė ties Švenčionių rajono Bielkiškės kaimu, už maždaug puspenkto kilometro nuo valstybės sienos.

VSAT pareigūnai iš pradžių miško tankmėje aptiko 5 atėjūnus, kurie pasieniečiams gestais parodė, kad jų grupėje buvo daugiau. Tęsiant vietovės apžiūrą už puskilometrio sulaikyti dar 5 sienos pažeidėjai. Viena vietnamietė nuo VSAT pareigūnų slėpėsi šieno ritinyje. Paaiškėjo, kad šie atėjūnai, taip kurių buvo 2 moterys, yra Vietnamo piliečiai. Jiems – nuo 22 iki 39 metų. Dalis sulaikytųjų turėjo asmens dokumentus, kuriuose nebuvo vizų.

Po apklausos vietnamiečius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ikiteisminį tyrimą atlieka Ignalinos rinktinės pasieniečiai.

VSAT pranešė, kad keliu Marijampolė-Suvalkai vykusiame mikroautobuse „Ford Transit“ lenkiškais numeriais nelegalus gabenęs vairuotojas ignoravo uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimą sustoti, padidino greitį ir nulėkė Lenkijos link. Po persekiojimo bėglys buvo sulaikytas ir surakintas antrankiais. Mikroautobuse rasti 8 vyrai ir 2 moterys – Vietnamo piliečiai, kurių amžius – nuo 16 iki 38 metų. Po apklausos 8 sulaikytieji vietnamiečiai pristatyti į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje, o 2 nepilnamečiai – į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Nelegalus gabenusį lenką Lazdijų rajono apylinkės teismas leido suimti 5 dienoms. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai, kad nepakluso uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, skirta 868 eurų bauda.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 89 Vietnamo piliečius, neteisėtai bandžiusius patekti į Lietuvą.