Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4270
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20471
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96501
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2015 m. gegžės 13 d. trečiadienis, Nr.46 (1470)

Pavogė rankinę su daugiau nei 10 tūkst. eurų

Gegužės 10 d. registruotas 20 metų Švenčionių seniūnijos kaimo gyventojo pareiškimas, jog iš namo kieme stovėjusio automobilio „Volvo“, išdaužus galinio kairės pusės lango stiklą, buvo pavogta rudos sp. rankinė su 10200 Eur ir dokumentais. Bendrai padarytas nuostolis sudaro 10300 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Apvogė avilius

Gegužės 6 d. registruotas 67 metų Pabradės miesto gyventojo pareiškimas, kad iš 16 avilių dingo rėmeliai su medumi, materialinė žala 579,24 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

„Apšvarino“ ūkinį pastatą

Gegužės 6 d. registruotas 74 metų Pabradės miesto gyventojos pareiškimas, kad po nakties buvo įsibrauta į ūkinį pastatą, iš kurio dingo vandens siurblys, 2 vnt. aliumininių bakų po 40 litrų, didelis 100 litrų talpos aliuminis puodas, pramoninės siuvimo mašinos variklis su reduktoriais (2 vnt.), aliumininiai pramoninės grūdų trintuvės antgaliai. Nuostolis 622 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Apvogė „socialinė darbuotoja“

Gegužės 7 d. registruotas 89 metų Pabradės miesto gyventojos pareiškimas, kad pas ją į namus užėjo nepažįstama moteris, prisistačiusi soc. darbuotoja ir pokalbio metu paprašė pakeisti 500 Eur. Pranešėjai atidarius piniginę ir paėmus iš ten pinigus, nepažįstama moteris jai iš rankų pagriebė 320 Eur ir pabėgo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Rado išlaužtas spynas

Gegužės 6 d. registruotas 46 metų Vilniaus miesto gyventojo pareiškimas, kad rado išlaužtas sodybos durų spynas, materialinė žala 200 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 1 d.

 

Pavogė telefoną

Gegužės 7 d. registruotas 19 metų Švenčionių miesto gyventojo pranešimas, kad Švenčionyse, Turgaus gatvėje, nepažįstamas vyriškis pavogė jo mobilaus ryšio telefoną SONY LT26 Xperia S. Nuostolis 366 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Smurtautojus sulaikė policija

Gegužės 5 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose, Lauko gatvėje, namuose girtas (1,00 prom.) 32 metų vyras ranka trenkė į veidą savo 60 metų motinai, pastūmė ją ir pargriovė ant lovos, tuo sukeldamas motinai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių RPK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Gegužės 10 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionyse, Strūnaičio gatvėje, 29 metų neblaivus (1,19 prom.) sugyventinis keikdamas necenzūriniais žodžiais griebė 25 metų sugyventinę už rankų ties alkūnę ir stipriai pastūmė, dėl ko moteriai buvo sužalota dešinė ranka. Trenkė du kartus į veidą su delnu, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Smurtavo artimieji

Gegužės 6 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose, Žilvičių gatvėje, buvęs sutuoktinis sukėlė konfliktą, kurio metu trenkė savo buvusiai sutuoktinei į dešinės akies sritį, tampė už plaukų, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Gegužės 7 d. registruotas 57 metų Pabradės seniūnijos kaimo gyventojos protokolas-pareiškimas, kad namuose, jos vyro sesuo sukėlė konfliktą, ranka du kartus trenkė jai į veidą, sudraskė, sulaužė kairės rankos pirštą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

 

„Apšvarino“ išgertuvių metu

Gegužės 10 d. registruotas 56 metų Švenčionėlių miesto gyventojo pareiškimas, kad Švenčionėlių mieste, Žemutinės gatvėje, netoli PC „Norfa“ išgertuvių metu iš matymo pažįstamas vyras iš pareiškėjo striukės kišenes pavogė piniginę, kurioje buvo pinigai ir asmens dokumentai bei išeidamas trenkė jam į veidą. Bendrai padaryta žala už 200 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Liepsnojo automobilis

Gegužės 8 d. 13 val. 53 min. gautas pranešimas, kad Vilniaus g., Švenčionių m. dega lengvasis automobilis. Gaisro metu apdegė lengvojo automobilio „BMW 320“ (dyzelis) variklio skyriaus plastmasinės detalės. Užgesinta milteliniu gesintuvu iki priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų atvykimo vairuotojo pastangomis. Spėjama priežastis – transporto priemonės elektros instaliacijos gedimai.

 

Degė sausa žolė ir miškas

Gegužės 5 d. 22 val. 07 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Gamyklos g., Pabradės m. 2 arų plote degė žolė ir krūmai. Spėjama priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Gegužės 5 d. 23 val. 47 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad tarp Gamyklos ir Molėtų g., Pabradės m. 10 arų plote degė žolė. Spėjama priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Gegužės 9 d. 17 val. 23 min. gautas pranešimas, kad prie Bačkininkų k., Svirkų sen. dega pieva. Išdegė 200 arų žolės. Įvykis tiriamas.

Gegužės 10 d. 14 val. 58 min. gautas pranešimas, kad Vilniaus g., Pabradės m. dega miškas. Išdegė apie 30 arų miško paklotės. Įvykis tiriamas.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2015-05-04 iki 2015-05-11 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 4 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 33 viešosios tvarkos pažeidimai, 4 chuliganizmo atvejai. Per šį laikotarpį įvykdyta 10 vagysčių, įvyko 1 eismo įvykis, sulaikyti 2 neblaivūs vairuotojai, 42 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 90 asmenų nubausta už administracinės teisės pažeidimus, rasti 2 lavonai, 5 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių r. PK ir PGT inf.

 
Reklaminis skydelis