Mes turime 410 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3875
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29005
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76331
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Išsiplėtusi koalicija užtikrino stabilumą

2011 m. spalio 8 d., šeštadienis Nr.74 (1121)

Ketvirtadienį posėdžiavusioje rajono savivaldybės taryboje įvyko esminis pokytis. Ir taip turėjusi tvirtą daugumą, valdančioji koalicija, kuri nuo pat pradžios buvo pareiškusi, jog yra atvira visoms politinėms jėgoms, norinčioms konstruktyviai bendradarbiauti, dar labiau sustiprino pozicijas prie koalicijos prisijungus keturiems Lenkų rinkimų akcijos atstovams. Jie po tarybos posėdžio pasirašė koalicijos sutartį.

Šiuo reikšmingu susitarimu rajono savivaldybės taryboje žengtas labai svarbus žingsnis užtikrinant tarybos stabilų darbą ir nutraukiant bet kokį politikavimą ir intrigas, kurios visą tą laiką dar vyko – nerimstančios liberalų opozicijos vadas vis dar atakavo tarybos narius, net valdančiosios koalicijos atstovus. Dabar, kai valdančiąją koaliciją sudaro 18 tarybos narių (iš 25), tokie veiksmai būtų tik tuščias laiko švaistymas. Vadinasi, dauguma galės ramiai dirbti. Meras Vytautas Vigelis visada po rinkimų pabrėžia, kad politikavimas turi baigtis, o taryba turi dirbti rajono interesams kaip viena partija. Visų prisikviesti konstruktyviai dirbti nepavyksta, bet daugiametė patirtis rodo, kad jau pirmaisiais metais didžioji dalis šį kvietimą priima ir susiburia į solidžią koaliciją.

Politinę brandą savo apsisprendimu pademonstravo Lenkų rinkimų akcijos atstovai, prioritetu pasirinkdami rajono interesus, neieškodami asmeninės naudos, su kuo juos vertėtų pasveikinti. Darniai dirbantys vietos politikai gali padaryti daug gero savo kraštui, kaip ir žadėjo rinkėjams.

Savo ruožtu tai turėtų būti naudinga ir opozicijoje likusiems liberalams, kurie užuot gaišę laiką planuodami perversmus, dabar taip pat galės užsiimti darbu.

„Švenčionių krašto“ inf.