Mes turime 297 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5517
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24061
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71387
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaip pasirengti ekologiniam ūkininkavimui

2015 m. gegžės 6 d. trečiadienis, Nr.44 (1468)

Balandžio 22-23 d. Cirkliškyje Profesinio rengimo centro bibliotekos patalpose įvyko Lietuvos Žemės Ūkio Rūmų organizuoti mokymai pradedantiems ekologiškai ūkininkauti pagal privalomąją mokymo programą „Ekologinio ūkininkavimo pagrindai“. Pažymėjimą apie išklausytus mokymo kursus ūkininkai turi pateikti sertifikavimo įstaigai „Ekoagros“ iki einamųjų metų spalio 15 d.

Mokymų metu ūkininkams buvo išdėstyta medžiaga apie ekologinio ūkininkavimo sampratą, apie tai, kaip būtina pasirengti ekologinei gamybai kaip naujai ūkininkavimo sistemai. Pristatyti ES ir nacionaliniai teisės aktai. Paaiškinta, kaip vyksta ūkio sertifikavimo sistema. Ūkininkams buvo pateikta išsami medžiaga apie ekologiškos produkcijos sandėliavimą, ekologinio ženklo naudojimą, produkcijos paruošimą rinkai.

Ūkininkai buvo supažindinti su bioįvairovės apsauga ūkyje, dirvožemio palaikymu, augalų kaita ekologinės gamybos ūkyje. Pateikta medžiaga apie galimas naudoti trąšas ekologiniuose ūkiuose. Aptartas tręšimo planavimas ir maisto medžiagų balansas ekologiniame ūkyje ir kiti aktualūs klausimai.

Ūkininkams buvo pristatytos naujai patvirtintos Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Ekologinis ūkininkavimas“ įgyvendinimo taisyklės.(Data 2015-04-20 Numeris 3D-286).

Lina PUKAITĖ-MALINAUSKIENĖ

Vyr. specialistė augalininkystei