Mes turime 407 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4966
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23510
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70836
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Paštuose – siuntų pakavimo savitarnos stendai

2015 m. balandžio 15 d. trečiadienis, Nr.39 (1463)

Lietuvos paštas primena, kad saugiam siuntų transportavimui itin svarbi patvari siuntų pakuotė. Tinkamai siunčiamiems daiktams supakuoti klientų patogumui didžiuosiuose paštuose įrengti specialūs siuntų pakavimo savitarnos stendai.

Siuntų pakavimo savitarnos stenduose gyventojai ras visas medžiagas, reikalingas kokybiškam siuntos supakavimui. Čia taip pat pateikiama informacijos, kaip turėtų būti supakuoti įvairūs daiktai, kaip taisyklingai užrašyti siuntėjo ir gavėjo adresus.

Paštuose, kuriuose nėra savitarnos pakavimo stendų, visų reikiamų priemonių ir taros – įvairių dydžių vokų, siuntų dėžučių, dužius daiktus apsaugančios plėvelės su oro burbuliukais, iš tvirto plastiko pagamintų pakuočių nedužiems daiktams ir t.t. galima įsigyti iš aptarnaujančio darbuotojo.

Siuntų pakavimo savitarnos stendai įrengti 10-yje didžiųjų paštų.

Lietuvos paštas primena, kad siuntos pakuotė turi būti tvirta ir atlaikyti siuntoje esančių daiktų svorį. Tuščios siuntos ertmės turi būti užpildytos pakavimo medžiaga, idant siuntoje esantys daiktai nejudėtų ir nesitrintų.

Vidiniam siuntos užpildui turi būti naudojama plėvelė su oro burbuliukais, popieriaus drožlės, raukšlėtasis („gofruotas“) kartonas, putplastis, vata, drožlės ar specialios fiksuojamosios putos, įpurškiamos į ertmes tarp daikto ir vidinių siuntos dėžutės kraštų. Skysčiai turi būti specialiuose induose, o šie – sandariai užkimšti ar užsukti.

Siunta turi būti užklijuota tvirta lipniąja juosta apjuosiant siuntą per visą apimtį mažiausiai trijose vietose taip, kad transportuojama neplyštų ar neatsidarytų, nepažeistų kitų siuntų.