Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:624
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16825
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92855
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Naujoje Labanoro bažnyčioje – pirmos krikštynos

2011 m. spalio 5 d., trečiadienis Nr.73 (1120)

Gyvenimas lyg amžina upės tėkmė, lyg tas amžinas virsmas, kai dabartis iškeliauja į praeitį, o ateitis virsta dabartimi. Visada miela ir gera rašyti apie gėrį, skelbti gerąsias žinias. Ir ši trumpa žinia yra miela, nes ji apie pirmąsias krikštynas trečiojoje Labanoro bažnyčioje, kuri buvo pašventinta rugsėjo 10 dieną. Į naujos bažnyčios istoriją įeis ir 2011-ųjų spalio 1 diena, nes šią dieną Labanoro parapijos klebonas Jurgis Kazlauskas krikšto knygoje įrašė pirmo pakrikštyto vaiko Adomo Mikalojaus Godos vardą. Nuostabu, kai nauja bažnyčia savo istoriją pradeda nuo krikšto, nuo vieno svarbiausių, pirmo iš septynių, sakramentų. Tai tarsi naujos eros pradžia Labanoro parapijos istorijoje, siekiančioje kelis šimtmečius. Nežinau, kas dėjosi mažoje Adomo Mikalojaus širdelėje, bet buvo matyti, kaip sujaudinti buvo jo tėvai, krikšto tėvai, giminės, parapijiečiai ir, žinoma, kunigas Jurgis, atidavęs daug jėgų, kad Labanore vėl skambėtų naujos bažnyčios varpai.

Pašventinus bažnyčią, nesikeičia graži tradicija melstis ir prašyti Dievą palaikymo statant bažnyčią. Todėl spalio 8 dieną (šeštadienį) 12 valandą Labanoro klebonas Jurgis Kazlauskas kviečia tikinčiuosius atvykti į naują Labanoro bažnyčią ir kartu pasimelsti.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis