Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4757
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14944
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90974
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ekologinis klubas „Žuvėdra“ konkurse užėmė trečią vietą!

2015 m. kovo 25 d., trečiadienis, Nr.25 (1458)

VĮ Švenčionėlių miškų urėdija globoja keletą Jaunųjų miško bičiulių būrelių. Praėjusiais metais aktyviausiai iš jų dirbo Švenčionių vidurinės mokyklos ekologinis klubas „Žuvėdra“. Štai ir respublikiniame konkurse „Aktyviausi JMB būreliai“ klubas užėmė trečią vietą. Kompetentinga vertinimo komisija ilgai svarstė kurie iš 15 būrelių, pateikusių metines ataskaitas, verti būti apdovanoti.

Laimėtą apdovanojimą klubo „Žuvėdra“ nariai atsiėmė kovo 20 dieną Aleksandro Stulginskio universitete Miškininkų sąjungos ir UAB „Inlinen“ organizuotoje Tarptautinės miško dienos šventėje. Į šią šventę iš visos Lietuvos atvyko apie 350 dalyvių. Tai jaunųjų miško bičiulių būrelių atstovai, jų vadovai, būrelius globojantys urėdijų miškininkai.

Trumpa ištrauka iš ekologinio klubo „Žuvėdra“ ataskaitos: „Ekologinis klubas „Žuvėdra“ įsteigtas 1999 m. rugpjūčio 23 d. mokyklos direktoriaus Jurijaus Semaško ir mokinių iniciatyva. Mokiniai patys sukūrė įstatus, pavadinimą, vėliavą, ženklą, o nuo 2013 metų turime ir ženkliuką. Šiais mokslo metais klubas vienija 38 narius nuo penktos iki aštuntos klasių. Ankstesniais metais, kol buvo vyresnės klasės klubo narių buvo dar daugiau. 2000 m. kovo 8 d. klubas įregistruotas Lietuvos ornitologų draugijoje.“

Klubo nariai tyrinėja rajono gamtą, ugdo ne tik savo mokyklos, bet ir Švenčionių rajono jaunimo „žaliąją“ mąstyseną, bando pakeisti abejingą visuomenės požiūrį į gamtą, propaguoja klubo, rajono, respublikos gamtininkų pasiekimus. Taip pat plečiami klubo narių ryšiai su kolegomis kitose mokyklose bei mokslinės informacijos mainus tarp jų.

Ekologinis klubas organizuoja aplinkosaugos ir informacines akcijas mokyklos bendruomenei, renka informaciją apie biologinę įvairovę, mini tarptautines aplinkosaugines šventes. Kai kurios jau tapo tradicinėmis: tai gamtos ir tiksliųjų mokslų savaitė, Žemės diena, paukščių sutikimo ir palydų renginiai, medelių sodinimo talkos. Taip pat rengiami seminarai, viešos diskusijos, susitikimai su įdomiais žmonėmis, buvusiais klubo nariais. Klubas propaguoja ekologinį turizmą - gamtos pažinimo žygius, ekspedicijas, ekskursijas. Nuolat bendradarbiauja su socialiniais partneriais: VĮ Švenčionėlių miškų urėdija, Sirvėtos regioniniu parku.

Šventės metu buvo pakeltos Žemės ir Miško dienos vėliavos. Taip pat vyko JMBS būrelių protmūšis, kareiviškos košės valgymas ir šventinis koncertas. „Žuvėdros“ klubo komandai neblogai sekėsi ir protmūšyje, kuriame dalyvavo 21 komanda iš visos Lietuvos, užimta 6 vieta. Aktyvūs buvo ir mūsų komandos sirgaliai, kurie nuoširdžiai ir „garsiai“ palaikė savo komandą!

Onutė GYLIENĖ

 
Reklaminis skydelis