Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5487
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19347
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91704
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2015 m. kovo 21 d., šeštadienis, Nr.21 (1457)

Atsargiai, gali pasirodyti apsauginiais dažais sutepti eurai!

Perspėjama, kad apyvartoje Lietuvoje gali pasirodyti žaliais dažais pažymėtų eurų banknotų. Mat Latvijoje buvo apiplėštas vienas bankomatas ir suveikus apsaugos sistemai grynųjų pinigų kupiūros suteptos žaliais dažais. Tokiais nudažytais banknotais atsiskaityti ar jų keisti negalima, o gavus tokį banknotą būtina kreiptis į policiją. Tokiais specialiais dažais sulietus banknotus galima atskirti nuo kitų rašalu ar dažais išteptų pinigų. Apsaugai naudojamas rašalas yra identiškas rašalui, kuris yra naudojamas banknotų gamybai, todėl nuvalyti jį nuo banknotų neįmanoma.

 

Šventės tęsiasi... Kovo 9-ąją gėrė ir mušėsi

Kovo 9 d. įregistruotas 57 metų Cirkliškio seniūnijos gyventojos pranešimas, kad išgertuvių metu ją sumušė 37 metų sugėrovas, dėl to medicinos darbuotojai jai nustatė šonkaulio lūžį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas pranešimas, kad Pabradės mieste namuose 54 metų gyventojas, būdamas girtas (2.02 prom. girtumas), kelis kartus ranka trenkė į veidą savo girtai žmonai (3.46 prom. girtumas), tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Tą pačią dieną įregistruotas pranešimas, kad Pabradės mieste namuose 41 metų vyras, būdamas girtas (2.71 prom. girtumas), ranka trenkė į veidą ir įvairias kūno sritis savo 21 metų dukrai, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Smurtauja ir moterys, ir vyrai

Kovo 14 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradėje, Vilniaus gatvėje, girta 43 metų motina (nustatytas lengvas, 1.39 prom. girtumo laipsnis), sukėlė žodinį konfliktą ir tampė už plaukų savo 23 metų dukrą, tuo sukeldama jai fizinį skausmą. Smurtautoja sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Tą pačią dieną įregistruotas pranešimas, kad Švenčionių seniūnijos kaime namuose 54 metų vyras, būdamas neblaivus (1,98 prom.) sukėlė žodinį konfliktą, kumščiu sudavė į galvą savo 50 metų žmonai, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į PK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Įsisuko į buvusios žmonos mišką

Kovo 10 d. įregistruotas 36 metų Vilniaus miesto gyventojos pareiškimas, kad atvykusi į jai priklausantį miško sklypą, esantį Sarių seniūnijoje, aptiko savo buvusį vyrą, kuris neteisėtai be leidimo pjovė mišką. Nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Įsibrovė ir apvogė hidroelektrinę

Kovo 13 d. įregistruotas 53 metų Švenčionėlių miesto gyventojo pranešimas, kad atvykęs į jam priklausančią hidroelektrinę Švenčionėlių seniūnijoje aptiko išdaužtą lango stiklą, o iš hidroelektrinės pastato dingo raktų komplektas, elektros pusiau automatiniai kirtikliai, hidroelektrinės dokumentai. Padaryta žala už 252 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Apvogti butas ir sodyba

Kovo 14 d. įregistruotas 48 metų Pabradės seniūnijos gyventojos pareiškimas, kad ji pastebėjo, jog Pabradėje, Bažnyčios gatvėje, buvo įsibrauta į jai priklausantį butą. Buvo pavogta: svetaines baldai, virtuvės baldai, šaldytuvas, grotuvas, tiuneris, dujų balionas, mobilaus ryšio telefonas „Nokia“ ir kiti namų apyvokos daiktai. Nuostolis - 1970 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Kovo 15 d. įregistruotas 39 metų Vilniaus miesto gyventojo pareiškimas, kad atvykęs į jam priklausančią sodybą Labanoro seniūnijoje rado apvogtą namą ir ūkinį pastatą. Nupjovus durų spynos kilpą įsibrauta į namą, iš kur pavogta šaldytuvas, virdulys, kavos virimo aparatas. Nupjovus durų spynos kilpą įsibrauta į ūkinį pastatą, iš kur pavogta „Bosh“ žoliapjovė, „Fiskars“ firmos: 2 grėbliai, kirvis, kastuvas, žirklės, šakų sekatorius; rankinė betono maišyklė, ilgintuvas ritėje, kiti įrankiai, veržlės, 2 ritės laistymo žarnų, „NUPOWER“ benzininis elektros generatorius. Bendra materialinė žala 1100 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Žuvo pro langą iškritęs vyras

Ketvirtadienio, kovo 19 d., rytą 6 val. 10 min. Švenčionyse, Partizanų gatvėje, moteris pastebėjo prie ligoninės pastato gulintį vyrą be gyvybės ženklų. Pirminiais duomenimis, 80 metų vyras iškrito iš antro aukšto. Medikams liko tik konstatuoti paciento mirtį. Anot liudininkų, vyras iškrito nakties metu.

 

Gruzijos piliečiai sukėlė neramumus Užsieniečių registravimo centre Pabradėje

Ketvirtadienį, kovo 19 d., gauta informacija iš Pabradėje esančio Užsieniečių registracijos centre (URC), kad buvo kilęs čia gyvenančių gruzinų sujudimas, nes keliolikai Gruzijos piliečių dėl remonto teko persikelti iš vienų patalpų į kitas.

Trijų aukštų URC pastatas pastaruoju metu etapais yra remontuojamas. Gruzinų paprašyta persikelti iš senų patalpų į atnaujintas. Kai kurie jų šią žinią sutiko priešiškai. Tuo tarpu vienas vyras iš Gruzijos į persikraustymą sureagavo visai neadekvačiai. Teigiama, kad jis čiupo peiliuką ir bandė žalotis, pjaustydamas savo ranką. Prižiūrėtojai gruziną iš pradžių sutramdė elektrošoku, o tada suteikė jam medicinos pagalbą. Nuspręsta, jog bus geriausia, jeigu šio vyro sveikatos būklę įvertins psichiatrijos specialistai.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2015-03-09 iki 2015-03-16 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 5 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 40 viešosios tvarkos pažeidimų ir 5 chuliganizmai. Per šį laikotarpį įvykdytos 6 vagystės, įvyko 1 eismo įvykis, sulaikyta 11 neblaivių vairuotojų, 52 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 108 asmenys nubausti už administracinius teisės pažeidimus, rastas 1 lavonas, 4 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

 
Reklaminis skydelis