Mes turime 399 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4269
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20470
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96500
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Iškilminga ir smagi šventė Šventos kaime

2015 m. kovo 4 d., trečiadienis, Nr.17 (1453)

Vasario 16 dieną Šventos kaime iškilmingai ir smagiai buvo paminėta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena ir Užgavėnių šventė. Šventę surengė Šventos kaimo bendruomenė „Šventa“, Šventos kaimo biblioteka ir Sirvėtos regioninio parko direkcija.

Jau dvejus metus gyvuojanti kaimo bendruomenė sukvietė visus gyventojus į nuostabų gamtos prieglobstį – Sirvėtos regioninio parko įrengtą poilsiavietę. Bendruomenės pirmininkas Algirdas Navikas iškilmingai paskelbė šventės pradžią. Suskambo Tautiška giesmė. Šventos kaimo bibliotekininkė Angelė Misiūnienė skaitė eiles, skirtas Lietuvos nepriklausomybei paminėti. Pritardama gitaros garsais, bendruomenės jaunimo atstovė Viltė-Stefanija Duksaitė atliko dainas apie Lietuvą. Neseniai susibūręs Šventos kaimo bibliotekos moterų ansamblis „Gaida“ pakvietė visus kartu padainuoti patriotines dainas.

Vėliau vyko smagi ir linksma Užgavėnių šventė. Sirvėtos regioninio parko direktorė Romualda Baranauskienė pakvietė visus prie liepsnojančio Užgavėnių laužo. Visi vaišinosi parko darbuotojo Jono Stūglio išvirta žuviene, kvapnia arbata, skanavo bendruomenės moterų kepamų blynų ir įvairių šventės dalyvių suneštų gardumynų. Visi gyventojai ir šventės svečiai smagiai šoko, dainavo, rungtyniavo svarmenų kėlimo ir virvės traukimo varžytuvėse. Vadovaujami šventės vedėjų „Čigonėlės“ - bendruomenės narės Svetlanos Sivajos ir „Bobulytės“ - kaimo bibliotekininkės Angelės Misiūnienės, bei Užgavėnių veikėjų Lašininio ir Kanapinio, visi smagiai ir linksmai varė žiemą iš Šventos kiemo. Aktyviausius šventės dalyvius ir svečius bendruomenės pirmininkas ir Sirvėtos regioninio parko direktorė apdovanojo padėkos raštais ir suvenyrais. Originaliausios Užgavėnių kaukės konkurso nugalėtojais tapo Sirvėtos regioninio parko vyr. buhalterė Lina Menčinskienė ir bendruomenės narės Editos Basienės pagamintomis kaukėmis aprėdyti sūneliai - Martynas ir Laurynas.

Taip iškilmingai ir smagiai Šventos kaimo bendruomenė „Šventa“, Šventos kaimo biblioteka ir Sirvėtos regioninis parkas šventė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir Užgavėnes.

Jolanta JURŠĖNIENĖ

 
Reklaminis skydelis