Mes turime 380 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4813
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29943
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77269
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Valstybės atkūrimo dienos proga įteiktos nominacijos

2015 m. vasario 21 d., šeštadienis, Nr.14 (1450)

Yra datų, kurių svarba metams bėgant įgauna vis didesnę reikšmę. Dabar net sunku įsivaizduoti, kaip būtų susiklostęs Lietuvos ir jos piliečių likimas, jei 1918 m. vasario 16 d. Vilniuje Lietuvos Taryba nebūtų pasirašiusi ir paskelbusi Lietuvos nepriklausomybės akto. Parodę politinę išmintį, toliaregiškumą, drąsą ir puikiai pasinaudoję politine sumaištimi Pirmojo pasaulinio karo nualintoje Europoje 20 Lietuvos Tarybos narių, Nepriklausomybės akto signatarų priėmė Lietuvos valstybės ateičiai lemtingą sprendimą. Jei ne tai, ar turėtume dabar savo valstybę? Ar galėtume laisvai kalbėti lietuvių kalba? Klausimus galima tęsti ir tęsti.

Kaip ir kiekvienais metais renginiai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, vyko visuose rajono kampeliuose, o centrinis – iškilmingas rajono tarybos posėdis, vyko vasario 16-ąją Švenčionyse. Prasidėjo jis šv. Mišiomis Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje, kurias aukojo klebonas Medardas Čeponis. Po to veiksmas persikėlė į rajono tarybos posėdžių salę. Gal kad artėja rinkimai, bet šį kartą į iškilmingą posėdį susirinko visi tarybos nariai, o ir svečių buvo. Pasveikinti atvyko LR Seimo narys Petras Čimbaras, Švenčionių r. garbės pilietis Konstantas Ramelis, į posėdį buvo pakviesti Vasario 16-osios proga apdovanojami asmenys, labiausiai spartinantys Švenčionių r. savivaldybės socialinę-ekonominę plėtrą.

Pradėdamas iškilmingą rajono tarybos posėdį visus pasveikino Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, po to – LR Seimo narys Petras Čimbaras ir Švenčionių r. garbės pilietis Konstantas Ramelis. Pranešimą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, skaitė Elena Chadzevičienė.

Po pranešimo rajono meras Vytautas Vigelis įteikė apdovanojimus-nominacijas. Už pasiekimus žmogiškojo kapitalo ugdymo srityje apdovanotas fotografas, poetas, laikraščio „Švenčionių kraštas“ redaktorius Algis Jakštas, už pasiekimus visuomeninio kapitalo (pilietiškumo) ugdymo srityje apdovanota kūrybinga amatininkė, sugebanti derinti tradicinius amatus su naujovėmis, individualios įmonės „Pas Lilę“ savininkė Lilija Puzyriova, už pasiekimus finansinio-gamybinio kapitalo ugdymo srityje – UAB „Kerusta“ vadovas Stanislavas Kerulis, už pasiekimus socialinės infrastruktūros vystymo srityje – VšĮ Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotoja Audra Daktariūnaitė. Visi nominantai mero potvarkiu įrašyti į Švenčionių rajono garbės piliečių knygą. Į ją įrašyti ir asmenys, 2015 m. pelnę Kunigaikščio Gedimino nominacijas: Algirdas Breidokas, Stasė Mažuolienė, Algis Jakštas ir Vytautas Rastenis.

Skatinant rajono mokinius geriau pažinti gimtojo krašto istoriją, jo žmones, svarbius praeities įvykius, kultūrą bei suprasti jų vertę Lietuvos ir pasaulinės istorijos kontekste, buvo organizuotas rajono mokinių rašinių konkursas „Mano svajonių kraštas“. Jam buvo pateikti 78 rašiniai, iš jų geriausieji atrinkti leidiniui „Mano svajonių kraštas“. Šį leidinį ir padėkos raštus nugalėtojams įteikė konkurso globėjas rajono meras Vytautas Vigelis. Padėkos raštai ir atminimo dovanos įteiktos Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos mokinėms Viktorijai Ambrulaitytei ir Gabijai Andreikėnaitei, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos mokinei Erikai Chvedevičiūtei, Švenčionėlių progimnazijos mokiniams Juliui Bankauskui, Ignui Malčanovui ir Ugniui Rodevičiui bei Švenčionių pradinės mokyklos mokinei Aušrinei Labogaitei.

Pasibaigus apdovanojimų ceremonijai koncertavo smuikininkas Gediminas Dalinkevičius ir gitaristas Simonas Bušma.

"Švenčionių krašto" inf.