Mes turime 270 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1479
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20023
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67349
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono mokyklose vienu metu atidarytos 3 interaktyvios klasės

2015 m. vasario 18 d., trečiadienis, Nr.13 (1449)

Vasario 12 dieną net trijose Švenčionių rajono mokyklose – Švenčionių vidurinėje, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje ir Švenčionėlių progimnazijoje – atidarytos interaktyvios klasės.

Kaip sakė projekto vadovė „Šviesos“ leidyklos Elektroninių produktų vadovė Lina Sergejevienė, Švenčionių rajonas vienintelis, kur net trijose mokyklose vienu metu atidarytos interaktyvios klasės. Atidarant interaktyvią klasę Švenčionių vidurinėje mokykloje dalyvavo ne tik projekto vykdytojų atstovai: „Šviesos“ leidyklos Elektroninių produktų vadovė ir projekto vadovė Lina Sergejevienė, Švietimo sistemos koordinatorius Giedrius Narbutas ir Pardavimų skyriaus vadovė Dalia Pilkienė, bet ir Švenčionių savivaldybės Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje kartu su svečiais iš Vilniaus dalyvavo Švenčionių r. vicemerė Raja Krupenina, o Švenčionėlių progimnazijoje – Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Kęstutis Kapačinskas. Inovacijomis džiaugėsi ne tik minėtų mokymo įstaigų vadovai Jurijus Semaška, Danutė Čepulienė ir Rita Gasparevičienė, bet ir pedagogai, tėvų atstovai ir, žinoma, mokiniai, kuriems ir skirtas šis projektas. Nes kaip tik jiems nauji technologiniai sprendimai padės geriau įsisavinti mokomų dalykų žinias. Trumpai pristatydama pačią projekto esmę projekto vadovė Lina Sergejevienė sakė, kad projektą sudaro ne tik technologijos, bet ir mokytojų mokymas, konsultavimas ir programos. Kurių mokymo įstaigos panorėję galės įsigyti ir daugiau. Beje, net ir pats „Aktyvios klasės“ atidarymas vyko be tradicinių juostelių perkirpimo ceremonijos, o simbolinė juostelė buvo „perkirpta“ prisilietus prie jos interaktyvioje lentoje.

Pradžia padaryta ir dabar belieka gilintis į naujoves, žengti koja kojon su progresu.