Mes turime 280 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2147
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12334
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88364
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vasario 16-ajai Švenčionėlių kultūros centre – gyvoji istorijos pamoka

2015 m. vasario 11 d., trečiadienis Nr.11 (1447)

Artėja Vasario 16-oji, kuriai paminėti šalyje ir rajone numatyta daug įvairių renginių. Vasario 15 d. Lietuvos valstybės atkūrimo dieną rengiasi išradingai paminėti ir Švenčionėlių kultūros centras. Šiemet kaip ir pernai LR Kultūros ministerija taip pat finansavo tęstinį projektą „Renginių ciklas „Vitrinose težydi laisvė Lietuvos“ (vadovė Vida Vilutienė). Nuo vasario 15 d. iki kovo 11 d., eidami per Švenčionėlius, būkite atidesni, pakelkite akis į parduotuvių, įstaigų, visuomeninių pastatų langus, kuriuos papuoš vaikų piešiniai Lietuvos laisvės tema.

12 val. bus aukojamos Mišios Švenčionėlių Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčioje.

Nuo 12 val. Švenčionėlių kultūros centre prasidės ir gyvoji istorijos pamoka rajono gyventojams „Laisvės kaina“, kurią ves istorijos mokytoja metodininkė Veronika Švogžlienė. Pamoka bus labai įdomi, susieta ir su šiandienos aktualijomis, kurios byloja, kad laisvę nepakanka vien tik iškovoti, daug sunkiau ją apginti ir išsaugoti, nes agresorių yra ir šiuolaikiniame pasaulyje. Į pamoką kviečiami visi, kuriems įdomu ir svarbu sužinoti daugiau, kurie nori padiskutuoti ir pasidalinti savo mintimis bei įžvalgomis.

Pernai vykusi gyvoji istorijos pamoka „Lietuvos valstybės atkūrimo istorija: faktai ir mitai“ sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo. Lektorė pateikė tikrai įdomių faktų, išsamiai atsakė į auditorijos klausimus, atminimo dovanėlėmis paskatino į jos klausimus teisingai atsakiusius „mokinius“. Rengėjai tikisi, kad ir šiųmetinė pamoka sulauks didelio visuomenės dėmesio.

Po istorijos pamokos vyks iškilmingas koncertas, kuriame pasirodys ir Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“.

Taip pat veiks Švenčionėlių bibliotekos parengta spaudinių paroda.

Taigi vasario 15 d., sekmadienį, visi rajono gyventojai kviečiami pabūti drauge ir švęsti Valstybės atkūrimo dieną prasmingai bei pilietiškai. „Gyvename laisvoje Lietuvoje, esame išsaugoję savo identitetą, todėl būtinai turime susiburti draugėn ir deramai švęsti bei džiaugtis tuo, ką turime vertingiausio, - kvietė projekto vadovė V.Vilutienė. - Juolab, kad matome, kaip greitai gali pasikeisti geopolitinė situacija, kokia trapi gali būti laisvė ir krauju aplaistytas vien jos siekimas“.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis