Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3221
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21765
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69091
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Laisvės kaina

2015 m. sausio 24 d., šeštadienis Nr.6 (1442)

Sausio 13-osios rytą Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos bei miesto įstaigų languose sužibo žvakelės - apgintos laisvės šviesos, atminties ir susikaupimo simbolis, skirtas pagerbti žuvusiuosius ir nukentėjusiuosius per 1991 m. sausio 13 d. įvykius.

Nalšios muziejuje buvo minima Laisvės gynėjų diena. Šią svarbią Lietuvai dieną švenčioniškiai tradiciškai prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“. Taip pat vyko pilietinis edukacinis renginys Nalšios muziejuje „Laisvės kaina“. Jo metu klausėmės Nalšios muziejaus muziejininkės Nadeždos Spiridonovienės pasakojimo apie 1991metų sausio 13-osios tragiškuosius įvykius, ekspozicijos stende galėjome matyti laisvės gynėjų asmeninius daiktus bei apdovanojimus už drąsą ir pasiaukojimą ginant Nepriklausomybę. Istorikė mokinius paragino prisiminti šių įvykių reikšmę, būti pilietiškiems ir mylėti savo Tėvynę, tokiu būdu skatindama mokinius nepamiršti savo tautos istorijos ir vertinti tai, ką Laisvės gynėjai paaukojo vardan Lietuvos ir jos žmonių.

Kristina SPIRIDONOVAITĖ