Mes turime 424 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2943
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19144
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95174
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Maloniai kviečiame į „Dobile“ folkloro ansamblį

2015 m. sausio 24 d., šeštadienis Nr.6 (1442)

Folkloro ansamblis „Dobile“ skaičiuoja vienuoliktus savo gyvavimo metus. Ansamblio repertuaro pagrindas – Švenčionių krašto sutartinės. Nors Lietuvoje sutartinės paplitę tik Aukštaitijoje, nedideliame šiaurės-rytų Lietuvos plotelyje, tačiau jos yra labai vertinamos dėl savo unikalumo. Švenčionių krašto sutartinėms būdingas atlikimas pulkais, o ne pavieniui, jos neturi aštrių sąskambių. Giedoti sutartines tikrai įdomu, išsaugoti jas gyvai skambančias – mūsų priedermė. Jos įrašytos į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą.

Per vienuolika veiklos metų „Dobile“ folkloro ansamblis nuveikė tikrai daug: išleidome ansamblio kompaktinę plokštelę „Giesmės Nalšios žemės“. Neapsiribojame vien sutartinėmis. Esame įdainavę Švenčionių krašto velykines sūpuoklines dainas LLKC išleistoje kompaktinėje plokštelėje „Velykų rytą lelija pražydo“. Per savo gyvavimo laiką ansamblis yra dalyvavęs visose dainų šventėse, esame Daugpilio folkloro festivalio laureatai, nuolatiniai Aukštaitijos regiono sutartinių švenčių dalyviai.

Paskutinysis mūsų jau gerokai įpusėtas darbas – DVD kompaktinės plokštelės „Švenčionių krašto sutartinės“ kūrimas. Šiame filme bus galima išgirsti ir pamatyti, kaip trijų kartų ansamblių atliekamos sakraliose vietose – ant Stajėtiškio piliakalnio, ant Perkūnkalnio, prie Lino verdenės, prie galiūno Adamavo ąžuolo – skamba mūsų krašto sutartinės.

Laukia dar daug nebaigtų darbų ir įdomių sumanymų. Ansamblis atlieka programas, kuriose sakmės pinasi su dainomis ir instrumentine muzika.

Norinčius dalyvauti „Dobile“ folkloro ansamblyje, prisidėti prie mūsų krašto vertingiausios folkloro dalies išsaugojimo ir turiningai praleisti laisvalaikį, maloniai kviečiame dainuoti, pasakoti, įvaldyti senovinius liaudies instrumentus.

Telefonas pasiteirauti 52493, mob. 8 682 14504.

Violeta BALČIŪNIENĖ

 
Reklaminis skydelis