Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3666
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13853
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89883
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Edukacinė pamoka – paskaita Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure

2015 m. sausio 21 d., trečiadienis Nr.5 (1441)

Sausio 12 dieną Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos 8c klasės mokiniai su biologijos mokytoja Šarūne Garliene mokykliniu autobusiuku važiavo į Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą. Čia mūsų laukė dvi lektorės, kurios skaitė paskaitą tema „Infekcinių ir neinfekcinių ligų profilaktika“. Lektorės pasakojo, kokios yra ligų rūšys, į kokius tipus jos skirstomos, kaip jų išvengti ir ką daryti susirgus. Sužinojome, jog žmogaus sveikata priklauso nuo jo paties, genai ir medicina užima tik labai mažą dalį. Taip pat mums pasakė įdomių faktų, pvz: pirmasis antibiotikas – penicilinas – atrastas 1941 m. Taip pat pasakojo, jog ligos skirstomos į lėtines ir nelėtines, aptarė, kokios ligos priskiriamos šioms grupėms ir kuo jos skiriasi. Net paaiškino, ką daryti susirgus gripu ir kokie jo pirmieji požymiai. Visos paskaitos metu mokiniai buvo labai mandagūs ir dėmesingi. Aktyviausi buvo apdovanoti mokytojos Šarūnės Garlienės penkiais taškais.

Už tokią netradicinę ir turiningą pamoką Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure norėčiau padėkoti lektorėms: Aloyzai Aglinskienei ir jos kolegei Virginijai Mikštaitei-Avinienei. Taigi šios pamokos metu supratome, jog sveikata yra ne ligų ar negalių nebuvimas, o visiška fizinės, socialinės ir dvasinės gerovės būsena. Tad branginkime vienintelį mūsų didžiausią turtą – sveikatą, aktyviai judėkime ir sveikai maitinkimės, saugokime vieni kitus, nes žmogus be sveikatos - niekas.

Aurėja ŠEKŠTELYTĖ

 
Reklaminis skydelis