Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:538
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14537
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61863
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2015 m. sausio 21 d., trečiadienis Nr.5 (1441)

Rytas prasidėjo patikrinimu

Sausio 15 d. rytą Švenčionių mieste, Vilniaus gatvėje, policijos pareigūnai surengė reidą – stabdė automobilius, tikrino po savaitgalio į darbą vykstančių vairuotojų blaivumą. Reido metu pareigūnai patikrino daugiau nei 90 transporto priemonių vairuotojų blaivumą, 1 vairuotojas vairavo transporto priemones neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Taip pat buvo nustatyti 2 vairuotojai, vartoję alkoholį, tačiau alkoholio matuoklio parodymai neviršijo leistinos normos.

 

Prevencinės paskaitos Pabradės socialinės globos namuose

Sausio 14 d. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Rima Ilgevičienė apsilankė Pabradės socialinės globos namuose. Apsilankymo tikslas – formuoti visuomenės supratimą apie nepilnamečių ir suaugusiųjų nusikalstamumą, bei sumažinti asmenų ir prieš juos daromus teisės pažeidimus viešosiose vietose.

Paskaitoje buvo aiškinamasi kaip atpažinti smurtą, smurtautoją, kaip elgtis, kai yra smurtaujama. Taip pat suteikta žinių ir įgūdžių apie tapatybės vagystes kasdieniame gyvenime ir elektroninėje erdvėje, kaip jų išvengti ir kur kreiptis jiems įvykus, ugdyti atsakingą požiūrį į savo asmens duomenų tvarkymą. Socialinės globos namų gyventojoms buvo aiškinama, kaip išvengti ir kaip saugotis įvairių bendravimų ir atsitiktinių pažinčių, susitikimų su nepažįstamais asmenimis. Taip pat aptarti tarpusavio santykiai, draugiškas bendravimas, tolerancija, netinkamo elgesio, t.y. pažeidimų, kuriais kėsinamasi į viešąją tvarką, pasekmės bei už tai gresianti atsakomybė.

Kadangi rajone užfiksuota pažeidimų, susijusių su rūkymu vietose, kuriose draudžiama tai daryt, paminėtas LR Tabako kontrolės įstatyme numatyto tabako gaminių vartojimo ribojimas ir už tai gresianti administracinė atsakomybė. Tam, kad išvengtų daromų pažeidimų ir jų padarinių, soc. globos namų gyventojos buvo paragintos tartis su pedagogais ir kitais kvalifikuotais specialistais. Paskaitoje dalyvavo 21 globos namų gyventojas.

 

Liepsnojo durys

Sausio 12 d. registruotas 58 metų Švenčionių miesto gyventojo pareiškimas, kad dega nuomojamojo namo lauko įėjimo duris, užgesino pats, buvo juntamas benzino kvapas, materialinė žala 12 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d., 22 str. 1 d.

 

Nepaisė kelio ženklų

Sausio 16 d. vaizdo stebėjimo kamera užfiksuotas pažeidimas, kad Švenčionyse, automobilio „VW Passat“ vairuotojas sustojo ženklo „Sustoti draudžiama“ galiojimo zonoje, išleido keleivį ir neparodęs posūkio signalo išvažiavo. Vairuotojui surašytas protokolas pagal LR ATPK 1241 str. 2 d. Tą pačią dieną vaizdo kamera užfiksavo dar vieną tokį pažeidimą Švenčionyse. Automobilio „VW Crafter“ vairuotojas sustojo ženklo „Sustoti draudžiama“ galiojimo zonoje. Vairuotojui surašytas protokolas pagal LR ATPK 1241 str. 2 d.

 

Sumušė diskotekoje

Sausio 17 d. registruotas 21 metų Švenčionėlių seniūnijos gyventojo pareiškimas, kad Švenčionėliuose, diskotekos metu, jis buvo sumuštas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Bandė sudrausmint

Sausio 17 d. registruotas 41 metų Švenčionių miesto gyventojo pareiškimas, kad jį ir kaimyną sumušė nepilnametis su draugais. Konfliktas kilo, kai pareiškėjas su kaimynu sudrausmino jaunuolius dėl lauke daužomų butelių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 2 d. 8 p.

 

Smurtavo prieš tėvus

Sausio 17 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionyse, savo namuose, 52 metų vyras smurtavo savo tėvų atžvilgiu, tėvui trenkė kumščiu į veidą, motinai trenkė lazda per ranką. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Vagystės

Sausio 13 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės pranešimas, kad Pabradėje iš sandėlio buvo pavogtas elektrinis telferio variklis (58 Eur), medžio pjovimo staklių variklis (116 Eur), kampinis šlifuoklis SKYL (45 Eur), prailgintuvas (10 Eur), 26 litrai dyzelino (65 Eur), žirklės metalui kirpti (2 vnt.) (40 Eur), užvedimo laidai (apie 4 m) (30 Eur). Bendras nuostolis 464 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 14 d. registruotas 61 metų Švenčionių miesto gyventojos pareiškimas, kad Švenčionyse apvogtas jos butas. Pavogtas televizorius, telefonas. Nuostolis 65 eurai. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2015-01-12 iki 2015-01-19 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 1 nusikaltimas žmogaus sveikatai, 1 turto sunaikinimo ar sugadinimo atvejis, 2 chuliganizmai, 3 vagystės, 3 eismo įvykiai, 21 asmuo nubaustas už KET pažeidimus, 64 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus, sulaikyti 3 neblaivūs vairuotojai, 3 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, rasti 2 lavonai.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.