Mes turime 411 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2901
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19102
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95132
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Talentingi vaikai garsina Pabradės vardą

2015 m. sausio 17 d., šeštadienis Nr.4 (1440)

Švenčionių rajono Pabradės meno mokyklos šiuolaikinių šokių kolektyvas „Gelmė“, ką tik grįžęs iš TV3 projekto „Lietuvos talentai“, ir vėl kupinas svajonių bei pasiryžimo visas idėjas įgyvendinti. Projekte stebėjome, kaip spindėjo vaikų akys, kaip šokiu vieningai alsavo puikiai judantys kūnai, o visų „Gelmės“ šokėjų širdys plakė vienu ritmu.

Kolektyvo šokėjai, jų tėveliai ir prieš projektą suburta aktyvi meno mokyklos organizacinė komanda dėkoja visiems, stebėjusiems „Lietuvos talentus“ projekto studijoje ir prie televizijos ekranų bei palaikiusiems jaunuosius talentus!

Projektui pasibaigus, norėtųsi glaustai pasidalinti įspūdžiais ir pasveikinti projekto nugalėtojus – gatvės gimnastų vaikinų komandą „Project Mayhem“. Taisyklės buvo tokios, kad laimėtojas galėjo būti tik vienas. Tačiau gaila, kad ne viskas priklausė nuo žiūrovų palaikymo. Jau pačioje projekto pradžioje ekrane pasirodęs balsavimo numeris, skambučio kaina ir dalyvio pasirodymo numeris paskatino aktyviausius sirgalius pulti ir balsuoti. Su didele meile ir pagarba dalyviams žmonės balsavo, negailėdami paaukoti nemenką pinigų sumą. Ir kaip nemaloniai jie buvo nustebinti, kai laidos vedėjai po visų dalyvių pasirodymo „uždegė žalią šviesą“ ir leido balsuoti, pranešę, kad visų iki tol balsavusių žiūrovų balsai neužskaitomi! Organizaciniu požiūriu ši sritis buvo arba tikslingai taip surežisuota, arba gerokai neapgalvota. Labai gaila, kad renginys tapo komerciniu šou: „Balsuokit, tik nuo žiūrovų priklauso Jūsų favoritų likimas!“. Tuomet kyla natūralus klausimas: kam buvo sukviesta vertinimo komisija – ar kad papuoštų televizijos ekraną, ar kad išsakytų kompetentingą nuomonę? Ir paskutinis klausimas renginio organizatoriams: kodėl superfinalo balsavimas buvo uždaras (žiūrovai nematė balsavimo rezultatų)? Po tokių „siurprizų“ daugeliui sirgalių ilgam dingsta noras balsuoti ateities projektuose.

Grįžkime prie šviesesnių dalykų. Nuoširdžiai džiaugiamės puikiu „Gelmės“ pasirodymu! Dar prieš patekdami į superfinalą, vaikai perėjo griežtą komisijos atranką, o tam reikėjo pademonstruoti atitinkamą meistriškumo lygį. Kolektyvo vadovė Agnė Rickevičienė patenkinta savo šokėjų rezultatais, užsidegimu ir ryžtu siekti užsibrėžto tikslo. Ji negailėjo gerų žodžių ir šokėjams, ir jiems talkinusiems mušamųjų instrumentų muzikantams. Visi kartu jaunieji atlikėjai sudarė vieną visumą, garantavusią puikų reginį. Po projekto bendraujant su vaikais, jie vienbalsiai sakė: „Jei mes nebūtume dalyvavę projekte „Lietuvos talentai“, visus savo balsus būtume atidavę šokių kolektyvui „Aušrinė“. Mylime šokį ir šokėjus!“.

„Gelmės“ vaikai džiaugiasi šiltais projekto teisėjų atsiliepimais ir aukštais įvertinimais. Marijonas stebėjosi, iš kur Pabradėje tiek daug nindzių, Rūta tikino, kad jai ilgam liks didžiulis įspūdis, o Samui tapo aišku, kas gi į Lietuvą prišaukė uraganą Feliksą!..

Gelmiečiai žino – toliau reikia siekti naujų rezultatų ir svajonių išsipildymo. 2015 metais vaikų veidus ir šokį ekrane matysime dar dažniau. Vos tik pasibaigus šiam projektui, jau gauti pasiūlymai dalyvauti keliuose TV3 renginiuose bei projektuose.

Artimiausias jaunųjų šokėjų pasirodymas vyks „Lietuvos sporto apdovanojimuose“ sausio 19 dieną, kur bus pagerbta 11 sporto nominacijų. Apdovanojimai vyks sostinės Kongresų rūmuose.

Be galo džiaugiamės ir didžiuojamės talentingais mūsų rajono vaikais ir jaunimu. Žavimės „Gelmės“ vadovės A.Rickevičienės ir šokėjų talentu, tikime jų sėkme ir linkime didelių atradimų šokio  kelyje!

Marija RAKOVSKIENĖ

„Gelmės“ šokėjos Viktorijos mama

 
Reklaminis skydelis