Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:723
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16924
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92954
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Maloniai kviečiame aplankyti parodą

2015 m. sausio 14 d., tečiadienis Nr.3 (1439)

Jau tapo gražia tradicija kasmet gruodžio mėnesį Nalšios muziejuje organizuoti liaudies meno ir amatų parodas. Kaip jau buvo skelbta, nuo 2014 metų gruodžio 17 dienos Nalšios muziejuje veikia Švenčionių rajono liaudies meno ir amatų paroda-pardavimas „Gyvybės medis žydi“, kurią dar galite suskubti aplankyti iki sausio 16 dienos. Savo darbus eksponuoja 35 rajono meistrai.

Švenčionių rajonas visuomet garsėjo savo puikiomis audėjomis, kurių darbai ne kartą pabuvojo respublikinėse parodose ir yra labai vertinami. Šį kartą muziejaus parodų salėje galite išvysti sertifikuotos meistrės Alytės Mikštienės, taip pat labai gabių, puikiai tradiciją jaučiančių meistrių Anos Polikarpienės, Janinos Novikienės, Janinos Baronėnienės audinius ir pasigėrėti jų raštų vingrumu.

Parodoje tradiciškai auksiniu geltoniu spindi šiaudiniai sodai, lietuviškosios erdvinės mandalos, darnos ir harmonijos simbolis. Sodų meistrė Janina Pavliukevičienė, kurios darbai 2012 m. respublikinėje „Aukso vainiko“ parodoje sulaukė paties aukščiausio įvertinimo, šiemet eksponuoja savo naujus darbus.

Muziejaus salės sienas puošia Valdo Prunskaus bei Nijolės Juknienės tapybos darbai. Beje, Nijolė Juknienė – ir nuotaikingų, subtilių skulptūrėlių meistrė.

Nuo seno Švenčionių krašte buvo karšiama vilna, veliami veltiniai. Meistrė Lilė Puzyriova, perėmusi iš savo tėvo ir senelio šį amatą, jį meistriškai išplėtojo ir pritaikė šių dienų poreikiams. Parodoje galite matyti įvairiausius jos rankų kūrinius - ne tik tradicinius veltinius, bet ir pirties kepures, skrybėlaites ir ant šilko veltus ištaigingus, puošnius šalikus.

Paroda turtinga įvairių technikų bei gaminių įvairove. Joje gausiai eksponuojami ir kitokie darbai – mezginiai, nėriniai, kryžiuku siuvinėti paveikslai, floristikos koliažai. Visko tikrai neįmanoma išvardinti, tiesiog reikia ateiti ir pamatyti savo akimis.

Skyrėme parodoje vietos ir šiuolaikiniams rankdarbiams, atliktiems dekupažo bei kitokiomis technikomis. Viskas, ką gražaus sukuria žmogaus rankos – prasminga, nes džiugina akį ir širdį, skatina kūrybingumą ir išmonę.

Kadangi paroda sulaukė susidomėjimo ir yra lankoma, ji pratęsiama iki šių metų sausio mėn. 16 dienos.

Baigiamasis parodos renginys Nalšios muziejaus parodų salėje įvyks sausio 16 d. 16 val. Maloniai kviečiame visus apsilankyti liaudies meno ir amatų parodoje „Gyvybės medis žydi“, pasigrožėti mūsų rajono auksarankių darbštuolių kūryba.Mes tikimės, kad paroda suras atgarsį daugelio iš Jūsų širdyse, o gal net įžiebs jose kūrybinę ugnelę!

Violeta BALČIŪNIENĖ

 
Reklaminis skydelis