Mes turime 390 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3447
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19648
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95678
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kalėdų Senelis aplankė ir nudžiugino daug vaikų

2015 m. sausio 7 d., trečiadienis Nr.1 (1437)

Vaikai laukia Kalėdų. Juk smagu puošti eglutę, gyventi džiugiomis nuotaikomis, laukti Kalėdų Senelio su dovanomis... Mūsų rajono vaikai ne tik namuose randa dovanėlių po eglute, bet ir džiaugiasi jomis kalėdiniuose renginiuose, vykstančiuose kultūros įstaigose. Kalėdų Senelio maišą padeda kaupinai pripildyti ir Švenčionijos labdaros ir paramos fondas, kuriam vadovauja rajono meras Vytautas Vigelis.

Turtingu, linksmu ir energingu Kalėdų Seneliu džiaugėsi ir Trūdų, Pašaminės kaimų bei apylinkių vaikai, bei Švenčionėlių socialinės paramos reikalingos šeimos bei negalią turintys vaikučiai. Trūdų ir Pašaminės kaimuose vykusiose šventėse dalyvavo ir rajono meras Vytautas Vigelis bei laikinai einantis Švenčionėlių seniūno pareigas Antanas Lašinskas.

Trūdų kaimo bibliotekos salytė, kurią šventei išdabino bibliotekininkę pavaduojanti Alytė Čečiurkienė, buvo sausakimša nuotaikingai nusiteikusių vaikučių, tėvelių ir senelių. Ne tik iš Trūdų kaimo, bet ir iš aplinkinių vietovių. Centre pūpsojo didžiulė puošni eglė, skambėjo linksma šventinė muzika, vaikučiai ėjo ratelius, žaidė. Kankliavo Švenčionėlių meno mokyklos kanklininkės, kurias moko Milda Matijošiūtė. O viskam dirigavo Kalėdų Senelis su Snieguole, kvietė vaikus eilėraščius deklamuoti, daineles dainuoti ir žaidimus kartu žaisti. Meras Vytautas Vigelis pasveikino visus susirinkusius, palinkėjo gražių švenčių ir sėkmės visus ateinančius metus. Atėjo ir dovanų metas – visi vaikai buvo pradžiuginti. Merui ir seniūnui atminimo dovanėles įteikė ir padėkojo už gražią šventę Trūdų bendruomenės pirmininkė Aušra Kaukėnienė.

Į Pašaminės kaimo klubą taip pat prigužėjo didžiulis būrys vaikučių, kuriuos pasitiko klubo vedėja Dalė Basiūnienė ir bibliotekininkė Loreta Jusienė. Šventiškai išpuoštoje salėje pirmiausia lėlių spektakliuką parodė Švenčionėlių vaikų globos namų ugdytiniai, kuriuos parengė Lina Rodevičienė. Pasaka buvo pamokanti ir smagi, o lėlytės labai tikroviškos, tad mažieji jos klausėsi net sulaikę kvapą. Pasak L.Rodevičienės, tai buvęs jų teatriuko debiutas, kurį pirmieji žiūrovai – pašaminiškiai – priėmė labai nuoširdžiai. Šventėje dalyvavęs rajono meras Vytautas Vigelis palinkėjo visiems gražių švenčių ir sėkmės visus ateinančius metus bei pasidžiaugė didžiuliu būriu žmonių, kurie į Pašaminę atvyko ne tik iš šio kaimo, bet ir iš apylinkių. O į salytę triukšmingai įvirtęs Kalėdų Senelis su Snieguole atsinešė ir didžiulį dovanų maišą, kuris, kaip jau buvo minėta, buvo taip dosniai pripildytas rajono mero Vytauto Vigelio dėka.

Didelė ir džiugi šventė negalią turinčių vaikučių ir socialiai remtinų šeimų laukė ir Švenčionėlių kultūros centre. Vaikai ne tik gavo dovanų iš Švenčionijos labdaros ir paramos fondo, vadovaujamo Vytauto Vigelio, bet ir linksminosi kartu su Kalėdų Seneliu ir Snieguole. Savo programą parodė ir Švenčionėlių vaikų lopšelio darželio mažieji šokėjai, kuriuos parengė Edita Račinskienė. Į linksmybių ir šokių sūkurį buvo įtraukti ir tėveliai bei seneliai, atlydėję į šventę vaikučius.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis