Mes turime 353 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1448
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11635
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87665
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių meno mokykloje vyko IV respublikinis meno ir muzikos mokyklų instrumentinės muzikos konkursas-festivalis „Žiemos pasaka“

2014 m. gruodžio 23 d. antradienis Nr. 97 (1435)

Ketvirtąjį kartą Švenčionėlių meno mokykloje vyko Respublikinis meno ir muzikos mokyklų instrumentinės muzikos konkursas-festivalis „Žiemos pasaka“. Projekto autorės – Švenčionėlių meno mokyklos mokytojos Loreta Šidlauskienė ir Virginija Beržinskienė. Renginį parėmė įmonė „Spaustuvėlė.lt“, „Kauno stiklo ermitažas“. Konkursą-festivalį kuruojanti Švenčionėlių meno mokyklos direktorė Rita Politienė pasveikino gausiai susirinkusius dalyvius iš įvairių Lietuvos kampelių: Ignalinos, Švenčionių, Švenčionėlių, Pabradės, Ukmergės, Panevėžio, Zarasų, Visagino, Molėtų, Kalvarijos, Rūdiškių, Kėdainių, Utenos, Nemenčinės ir palinkėjo jiems sėkmės. Dalyvių pasirodymai pagal amžiaus grupes vyko nuo 8 val. iki 18 val. juos vertino kompetentinga žiuri iš B.Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos: mokytojas ekspertas Zenonas Juozapavičius (pirmininkas), mokytojos ekspertės Tatjana Radovič ir Nijolė Vigelienė bei mokytoja metodininkė Vilma Vytienė.

Konkurse-festivalyje pasirodė apie 70 dalyvių, grojančių įvairiais instrumentais: fortepijonu, akordeonu, smuiku, fleita, kanklėmis, saksofonu. Konkurencija buvo didžiulė, nes visų dalyvių pasirengimo lygis buvo labai aukštas. Geriausiai pasirodę įvertinti laureatų diplomais. Visi dalyviai ir jų mokytojai gavo atminimo dovanėles, renginiui buvo išleistos ir meniškos programėlės. Džiugu, kad tarp laureatų yra ir Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai: Dominyka Jurkevičiūtė (fortepijonas, mokytoja Loreta Šidlauskienė) ir Marijus Turla (saksofonas, mokytojas Stasys Montrimas). Nemažai švenčionėliškių tapo ir diplomantais: Miglė Vaicekavičiūtė (smuikas, mokytoja Virginija Beržinskienė), Donatas Prunskus (fortepijonas, mokytoja Tatjana Šapokienė), kanklininkės Raminta Mikštaitė ir Greta Nalivaikaitė (abiejų mokytoja Milda Matijošiūtė), Karina Pokaliuk (fortepijonas, mokytoja Loreta Šidlauskienė), Andrej Kirilov (akordeonas, mokytoja Jūratė Mažvilienė), Eglė Maliavkaitė (fortepijonas, mokytoja Tatjana Šapokienė), diplomantais tapo ir Pabradės meno mokyklos fortepijonininkė Diana Jakovlevaitė (mokytoja Margarita Matiušonok), ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos saksofonininkas Linas Dervinis (mokytojas Stasys Montrimas).

Vertinimo komisijos pirmininkas ir nariai po renginio pažymėjo, kad jiems buvo labai įdomu klausytis visų atlikėjų, todėl net po visos dienos darbo didelio nuovargio nejuto, nes nebuvo nuobodu, tačiau buvo nelengva išrinkti pačius geriausius.

Respublikinis meno ir muzikos mokyklų instrumentinės muzikos konkursas-festivalis „Žiemos pasaka“ Švenčionėlių meno mokykloje jau tapo gražia tradicija ir kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo ir dalyvių skaičiaus.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis