Mes turime 415 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4145
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14332
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90362
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šiemet žmonės skundėsi daugiau

2014 m. gruodžio 20 d. trečiadienis Nr. 96 (1434)

Vilniaus visuomenės sveikatos centro Švenčionių skyriaus specialistai pastebi, kad visuomenė darosi aktyvesnė bei nori kurti ir gyventi sveikoje ir saugioje aplinkoje. Tai rodo didėjantis skundų dėl nesaugios ūkinės veiklos skaičius. Šiais metais gauti 4 skundai dėl nesaugių paslaugų Švenčionių rajone. Per paskutinius tris metus būdavo gaunama vos po vieną-du skundus.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro duomenimis, 2011 m. buvo gauti 297 skundai, 2012 m. – 441, 2013 m. – 588, 2014 m. jau gauti – 579 skundai. Daugiau nei pusė iš jų pagrįsti ir vartotojų teisės apgintos.

Per šiuos metus Švenčionių skyrius, vykdydamas operatyviąją visuomenės sveikatos saugos kontrolę, tyrė asmenų skundus, kuriuose skundžiamasi bloga mokyklų patalpų, prekybos centrų tualetų valymo kokybe bei triukšminga elektros transformatorinės veikla. Išnagrinėjus skundus nustatyta, kad 50 proc. skundų pagrįsti. Kontrolės metu buvo nustatyti visuomenės sveikatos saugos reglamentų (higienos normų) pažeidimai. Už pažeidimus atsakingiems asmenims buvo taikytos administracinės poveikio priemonės. Taip pat nurodyti terminai, per kuriuos turi būti pašalinti trūkumai.

Primename, kad visuomenės sveikatos saugos reikalavimų laikymasis teikiant paslaugas yra būtinas siekiant apsaugoti visuomenę nuo grėsmių sveikatai. Šio tikslo turime siekti kartu, todėl iškilus klausimams dėl teisės aktų reikalavimų taikymo, kviečiame kreiptis į visuomenės sveikatos centrus apskrityse ir jų skyrius rajonuose. Gyventojus raginame pastebėjus, kad paslaugos teikėjas nesilaiko tam tikrų visuomenės sveikatos saugos reikalavimų, atkreipkite į tai jo dėmesį, o nepavykus rasti sprendimo, siūlome kreiptis į visuomenės sveikatos centrus.

Virginija KUGELEVIČIENĖ

Vilniaus visuomenės sveikatos centro Švenčionių skyriaus vyriausioji specialistė

 
Reklaminis skydelis