Mes turime 177 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3219
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6612
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53938
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaltanėnai atnaujinami kompleksiškai

2014 m. gruodžio 13 d. šeštadienis Nr. 94 (1432)

Didesnėse gyvenvietėse buvę tušti dažniausiai mokyklų ir vaikų darželių pastatai įgauna naują paskirtį. Tenkinant gyventojų poreikius juose įkuriami daugiafunkciniai centrai. Adutiškyje ir Vidutinėje tokie centrai jau veikia porą metų, Milkuškose ir Reškutėnuose bebaigiami įrengti. Kai kuriose vietovėse bendruomenės turi ir daugiafunkcinius centrus, ir bendruomenių namus. Taip yra ir Kaltanėnuose - bendruomenės namai jau baigti įrengti, o daugiafunkciniame ugdymo ir turizmo centre pats darbų įkarštis. Patalpos perprojektuotos ir pritaikomos konkrečioms veikloms, kurių pagrindas yra ugdymas. Direktorius Kęstutis Lisauskas po žingsnelį įgyvendina savo toli į priekį žvelgiančią centro viziją, kuri nuosekliai vystosi ir tampa neatsiejama švietimo, kultūros ir kurortinės vietovės statuso siekiančių Kaltanėnų dalimi. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro pažintinės šviečiamosios programos, vaikų poilsio stovyklos žinomos ne tik rajone, bet ir šalyje. Atnaujintuose pastatuose bus daugiau galimybių veiklai vystyti. Įgyvendinus 1 mln. 520 184 mln. Lt vertės projektą buvusi senutė mokykla taps moderniu pastatu. Atnaujinama ir sporto įranga (bėgimo takelis, treniruoklis, krepšinio įranga ir kt.), laisvalaikio užimtumo priemonės – žaidimų stalai, garso įranga, televizoriai, taip pat biuro, virtuvės įranga, baldai. Visa tai – centro lankytojų naudojimui.

Kuklesni, bet labai jaukūs Kaltanėnų bendruomenės namai, kurie įkurti Vietos veiklos grupės „Švenčionių partnerystė“ vykdomo LEADER projekto lėšomis. Gyvenamasis namas šalia bažnyčios kapitaliai suremontuotas ir pritaikytas bendruomenės poreikiams. Bendruomenės namuose yra dvi salės – maža ir didelė, kitos patalpos.

Kaltanėnai atnaujinami kompleksiškai. Be šių miesteliui svarbių pastatų, vyksta ir viešųjų erdvių tvarkymo darbai. Vykdomi du milijoniniai projektai: Kaltanėnų viešosios erdvės sutvarkymas“ (bendra vertė 1 mln. 004038 Lt) ir „Viešosios turizmo infrastruktūros įrengimas Kaltanėnų miestelyje“ (bendra vertė 1 mln. 018 925 Lt). Šie projektai Kaltanėnams suteiks modernios gyvenvietės išvaizdą. Abu projektus numatoma baigti iki ateinančių metų vidurio.

Tokių poilsiui skirtų viešųjų erdvių su vaikų žaidimų aikštelėmis ir sporto aikštele, pasivaikščiojimams puikiai tinkančiais pėsčiųjų takais galėtų pavydėti ir miestai. Viskas skirta pirmiausia miestelio bendruomenei, žinoma, ir svečiams, kurių ypač daug būna vasarą.

Kurortinės vietovės statuso siekiančiuose Kaltanėnuose kryptingai vystoma reikiama infrastruktūra – yra kur apsistoti, pavalgyti, pailsėti gamtos prieglobstyje. Bus ir daugiau paslaugų, perspektyvoje – kempingas, pirtys, aktyvios pramogos.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ