Mes turime 286 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4536
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23080
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70406
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių „Maxima“ pasitinka dešimties metų jubiliejų

2014 m. gruodžio 13 d. šeštadienis Nr. 94 (1432)

Pirmadienį, gruodžio 15 dieną, Švenčionėlių „Maxima“ švęs 10 metų jubiliejų.

Visoje Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse plačiai išsidėstęs prekybos tinklas savo veiklą vadina paprasta ir kasdieniška – kurti patogias parduotuves, kuriose žmonės gali apsipirkti ir susitvarkyti būtiniausius reikalus. Parduotuvių vieta, parduotuvių asortimentas, prekių ir paslaugų kainos nustatomos taip, kad būtų prieinamos ir priimtinos absoliučiai daugumai gyventojų, kad taptų pirkėjams patogiausia parduotuve.

Švenčionėlių centre pastatyta „Maxima“ taip pat yra tapusi patrauklia ir patogia parduotuve daugeliui miestelyje gyvenančių žmonių ir čia atvykstantiems poilsiautojams.

Nuo pat pirmųjų parduotuvės atidarymo dienų jai vadovaujanti Kristina Žižileva pasidžiaugė, kad be jos kartu su „Maxima“ 10 metų darbo jubiliejus švęs ir dar 6 darbuotojai: pamainos viršininkė Zita Jurevičienė, direktorės pavaduotoja Irena Prokofjeva, Tatjana Jarmalienė, Laima Kaminskienė, apsaugos darbuotojas Giedrius Builys, krovėjas Donatas Klimašauskas. Apie kiekvieną iš jų direktorė gali pasakyti daug gerų žodžių. Pavyzdžiui, Zita Jurevičienė čia pradėjusi dirbti daržovių skyriaus pardavėja užaugo iki pamainos viršininkės. Ir tokių sėkmės istorijų visame tinkle apstu: čia darbuotojams sudarytos sąlygos atskleisti ir ugdyti savo gebėjimus bei siekti karjeros. Tatjana Jarmalienė ir Laima Kaminskienė Švenčionėlių „Maximoje“ dirba 10 metų, tačiau jų stažas šioje sistemoje ilgesnis. Abi moterys iki tol dirbo Vilniaus „Maximoje“, o pastačius Švenčionėliuose, perėjo čia.

Pasak direktorės, mažiau pirkėjams matomas kroviko darbas, tačiau jis čia labai svarbus, o svarbiausia, kad Donatas Klimašauskas jį atlieka nepriekaištingai visus 10 metų.

K.Žižileva džiaugiasi ne tik minėtais ilgamečiais darbuotojais, bet ir trumpiau dirbančiais ar naujais kolektyvo nariais – juk labai svarbu darni ir supratinga komanda, kuriai tenka nuveikti nelengvą darbą – ir pirkėjus aptarnauti, ir skyrius prižiūrėti. O tie, kurie ateina dirbti į „Maximą“ ir čia pasilieka, sako, kad darbe jaučiasi gerai, nes ir pirkėjus pažįsta, ir kolektyve jaučiasi tarsi šeimoje. Ilgiau dirbantys negaili patarimų bei pagalbos naujokams, kurių papildomai priimama vasarą, kai didžiausi pirkėjų srautai.

Artimiausiu metu laukia naujas iššūkis – nuo 2015-ųjų įvedamas euras. Dėl padidėsiančio darbo krūvio prekybininkams taip pat priimta naujų žmonių. Tačiau Švenčionėlių „Maximos“ kolektyvas jaučiasi tvirtai – patirtis ir susitelkimas turėtų padėti įveikti su valiutų keitimais susijusius nesklandumus. Žinoma, būtų smagu, kad ir pirkėjai pirmosiomis ateinančių metų savaitėmis būtų kantresni bei supratingesni.

Nuo pat atidarymo „Maxima“ Švenčionėliuose stengėsi būti prekybos lydere, kaskart pasiūlančia pirkėjams įvairių naujovių. Štai prieš pora metų čia vyko rekonstrukcija ir įkurtas gatavų produktų skyrius. Jis greitai tapo labai populiarus. Įvairių rūšių mišrainės, kepsniai ir kiti čia parduodami patiekalai dažnai keliauja į pirkėjų krepšelius. Jeigu pirkėjai neranda pageidaujamo torto, jį galima užsisakyti iš katalogo ir bus pristatytas. Mėsos gaminių skyriuje galima paprašyti, kad įsigytą kumpį, dešrą ar vyniotinį dailiais vienodais griežinėliais supjaustytų specialia pjaustykle. O šviežios mėsos skyriuje bet kurį išsirinktą gabalėlį – sumaltų. Ir pirkėjai mielai naudojasi šiomis paslaugomis, palengvinančiomis buitį. Be to, šiame skyriuje darbuojasi ir itin paslaugios pardavėjos.

Kiekvieną antradienį visas „Maxima“ tinklas pasiūlo pirkėjams naujų akcijų ir nuolaidų, o kasdien nuo 20 valandos čia taikoma nuolaida bandelėms, kuria pirkėjai taip pat mielai pasinaudoja.

„Maxima“ dalyvauja daugelyje socialinių ir labdaros akcijų. Viena iš tokių – „Maisto banko“ renkami produktai skurdžiau gyvenantiems. Direktorė K.Žižileva pasidžiaugė, kad Švenčionėlių „Maximoje“ pirkėjai paaukoja daugiausia prekių negu kituose prekybos taškuose. Kiekvienais metais savo parama prisidedama ir prie Švenčionėliuose vykstančios tradicinės Grybų šventės. Šiemet „Maxima“ dalyvavo ir eglutės įžiebimo šventėje Švenčionyse – vaišino apelsinais.

Pasak jubiliejų pasitinkančios „Maximos“ kolektyvo, per 10 metų labai pasikeitė pirkėjas, jis tapo pastabesnis, išrankesnis, atidžiau skaito etiketes, žiūri galiojimo laiką. Ir smagu, kad jie renkasi šią parduotuvę, kad randa čia visko, ko ieško, gerą kainos ir kokybės santykį. Ir su džiaugsmu laukia jų ateinant apsipirkti ir antrąjį dešimtmetį skaičiuosiančioje Švenčionėlių „Maximoje“. Juolab, kad tuoj Kalėdos, Naujieji Metai, o parduotuvės lentynose gausu įvairių šventinių pasiūlymų, akcijų ir nuolaidų.

Irena POŽĖLIENĖ