Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3601
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13788
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89818
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Konkursas „Higienos ABC“ patikrino rajono ketvirtokų žinias

2014 m. gruodžio 3 d. trečiadienis Nr. 91 (1429)

Mūsų organizmas kiekvieną dieną kovoja su įvairiais mikroorganizmais. Tai – akimi nematomi, tačiau pro mikroskopą įžiūrimi organizmai (pvz.: bakterijos, virusai). Jų yra visur – ore, vandenyje, dirvoje, augaluose, gyvūnuose, jie nuolat gyvena ir dauginasi ant žmogaus odos, rankų. Ant mūsų rankų bakterijos, virusai patenka, kai mes liečiame durų rankenas, laiptų turėklus, bendraujame su įvairiomis ligomis sergančiais žmonėmis, glostome gyvūnus. Pirmieji higienos įgūdžiai yra įgyjami vaikystėje. Ugdant vaikų asmens higienos įgūdžius yra svarbus ne tik tėvų, bet ir pedagogų, visuomenės sveikatos specialistų indėlis, kurie turi rasti būdų įtikinti vaiką, kad asmens higiena turi tapti neatsiejama vaikų kasdienybės dalimi.

Vykdydamas užkrečiamųjų ligų prevenciją ir asmens higienos įgūdžių ugdymą, Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras lapkričio 12 d. organizavo konkursą „Higienos ABC“, skirtą rajono bendrojo ugdymo įstaigų 4 klasių mokiniams. Konkurse dalyvavo Švenčionių vidurinės ir Švenčionių pradinės mokyklų, Švenčionėlių progimnazijos ir Pabradės „Ryto“ gimnazijos komandos. Jos paruošė smagius ir išradingus prisistatymus, atmintines higienos tema, sugalvojo bei priešininkų komandoms pateikė įdomius klausimus ir atlikinėjo kitas komandoms parengtas užduotis, o vertinimo komisijai skaičiuojant galutinius balus, dalyvavo linksmose estafetėse.

Visoms konkurse dalyvavusioms komandoms buvo įteiktos Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro padėkos, dalyviai apdovanoti atminimo dovanėlėmis. Dėkojame Švenčionių vidurinės mokyklos administracijai už pagalbą organizuojant šį renginį ir Švenčionių vaistažolių fabrikui – konkurso rėmėjui – už vaikams skirtas dovanas.

Aloyza AGLINSKIENĖ

 
Reklaminis skydelis