Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3201
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13388
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89418
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jubiliejaus proga – autorinis vakaras

2014 m. lapkričio 26 d. trečiadienis Nr. 89 (1427)

Stanislovą Rumbutį pažįstu labai seniai. Kažkada kartu Švenčionėliuose karinio komisariato atsiųsti mokėmės trejetą mėnesių vairuotojo profesijos. Paskui retkarčiais susitikdavome. Gerokai nustebino Stanislovas, kai prieš kurį laiką pradėjo vadovauti ne tik Adutiškio miestelio klubui, bet ir Adutiškio kaimo kapelai bei padėjo Palmirai Krivickienei vadovauti Lazdinių-Adutiškio folkloro ansambliui.

Tai, kad Stanislovas groja ir dainuoja kapeloje bei ansamblyje, lyg ir nieko naujo, bet kai buvau pakviestas į autorinį Stanislovo Rumbučio kūrybos vakarą, gerokai nustebau. Dar didesnė nuostaba buvo, kai sužinojau, kad vakaro metu skambės Stanislovo sukurtos dainos. Nemažai tų dainų parašyta poeto Vinco Lukšos eilėraščių žodžiais. Ir čia, matyt, nėra nieko nuostabaus, nes abu jungia ne tik giminystės saitai, bet ir tai, kad abu kilę iš Ramoniūnų kaimo. Viena iš vakaro metu skambėjusių dainų ir buvo skirta gimtajam Ramoniūnų kaimui. Tarp vakaro metu atliktų dainų buvo ir Adutiškio miesteliui skirta daina, bet daugiausia dainų, kurias šeštadienio, lapkričio 22 d., vakarą dainavo Stanislovas Rumbutis, buvo apie meilę, nes šis taurus jausmas į mūsų gyvenimus ateina nežiūrint žmogaus amžiaus.

Pirmąsias dainas Stanislovas atliko vienas, po to vyrų scenoje vis daugėjo, o paskutines dainas autorius atliko kapelos vyrams akompanuojant. Vakaro metu keletą savo eilėraščių perskaitė poetas Vincas Lukša, neseniai atšventęs, kaip pats juokavo, dviejų „kirvukų“ – 77 metų – gimtadienį. 60 metų jubiliejų kitą dieną, lapkričio 23-ąją, šventė ir Stanislovas Rumbutis. Tad gražus, lyriškas kūrybos vakaras buvo puiki dovana ir pačiam autoriui, ir nemažam žiūrovų būriui, tarp kurių patys nuoširdžiausi buvo dvi dukros Ramunė ir Dainė, sūnūs Arūnas ir Rimantas bei kiti artimieji, kurie pirmieji ir pasveikino jį su jubiliejumi. Su gražiu 60 metų jubiliejų Stanislovą sveikino ir vicemerė Raja Krupenina, perdavusi mero Vytauto Vigelio padėką, Adutiškio seniūnas Arūnas Pirštelis, Lazdinių-Adutiškio folkloro ansamblio dalyviai, kolegos kultūros darbuotojai, Adutiškio kapelos muzikantai, Adutiškio bendruomenės valdybos nariai ir kiti. Beje, teko girdėti, kad artimiausiu metu turėtų pasirodyti Adutiškio kaimo kapelos kompaktinė plokštelė. Apie svajonę išleisti savo autorinių dainų kompaktinę plokštelę vakaro metu kalbėjo ir Stanislovas Rumbutis. Tikėkimės, kad ši jo svajonė taps realybe.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis