Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4142
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14329
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90359
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įgyvendinus VVG verslo projektą, Švenčionėliuose atidaryti nakvynės namai

2014 m. lapkričio 26 d. trečiadienis Nr. 89 (1427)

Daug gerų pokyčių rajone pastaruoju laiku vyksta Vietos veiklos grupės „Švenčionių partnerystė“ dėka, bebaigiančios įgyvendinti pirmąją savo Strategiją ir jau rengiančios Strategiją naujam 2014-2020 metų laikotarpiui. Kiekvienas litas panaudotas prasmingai. Vadinamieji minkštieji projektai praskaidrina kasdienybę renginiais, o verslo projektai turtina rajoną. Tiesa, norėtųsi, kad pastarųjų būtų daugiau. Projekto vadovė Violeta Guobytė pripažįsta, kad verslo iniciatyvų trūko, o naujoje strategijoje daugiausia dėmesio, taigi ir lėšų, skiriama būtent verslumo skatinimui ir darbo vietų kūrimui.

Praėjusią savaitę dar vieną puikų projektą vainikavo atidarymas - Švenčionėlių mieste pradėjo veiklą nakvynės namai. Jie yra UAB „Maltosa“ pastate. Kadangi iki šiol atvykusiam su reikalais į Švenčionėlius žmogui nebuvo kur dėtis – nei viešbučio, nei motelio – stambiausia įmonė „Maltosa“ buvo įsirengusi porą kambarių pas juos atvykstantiems interesantams apnakvyndinti. Iniciatyvių žmonių dėka ir pasinaudojus parama verslui įrengti dar keturi kambariai, virtuvė. UAB „Maltosa“ pastate atidaryti jaukūs nakvynės namai visiems miesto, o prireikus ir rajono svečiams.

Paraišką VVG projektui „Apgyvendinimo paslaugų verslo įkūrimas“ teikė Česlava Linkevičienė. Atidaryme ji džiaugėsi, kad šiame procese sulaukė įvairiapusės paramos ir iš kolegės Dovilės Žižienės, su kuria toliau bandys plėtoti šią paslaugą, ir iš kaimynų - „Maltosos“ vadovų, maloniai suteikusių atliekamas patalpas, taip pat iš savivaldybės įstaigų.

„Paslauga labai reikalinga, - teigiamai įvertino projektą nuo pat pradžių rajono meras Vytautas Vigelis. - Manau, klientų netrūks - atvyksta žmonės verslo reikalais, taip pat svečių delegacijos.“

Individualią veiklą vykdanti projekto autorė Česlava Linkevičienė taip pat tikisi sėkmės. Pasak jos, apnakvyndinimo sąlygos kuklios, bet svečiams bus jauku ir patogu – kambariai skoningai įrengti, su kokybiškais baldais, televizoriais, yra virtuvė su vis reikiama įranga, galima ne tik pasišildyti, bet ir pasigaminti maisto.

Abidvi verslo partnerės – Česlava Linkevičienė ir Dovilė Žižienė – atidarymo metu dėkojo už patarimus, palaikymą ir padrąsinimą VVG vykdomo projekto vadovei Violetai Guobytei ir Verslo ir turizmo informacijos centro direktorė Violetai Čepukovai. Verslumo mokymai, natūralu, paskatino imtis verslo, kad būtų kur realizuoti įgytas žinias.

Įgyvendinto projekto bendra vertė 115 185 litai, paramos suma 61 876 litų. Projektas įgyvendintas kiek daugiau kaip per pusmetį – nuo balandžio mėnesio.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis