Mes turime 640 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5776
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24197
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:105946
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių Mindaugo gimnazija šventė gimtadienį

2014 m. lapkričio 19 d. trečiadienis Nr. 87 (1425)

Švenčionėlių Mindaugo gimnazija švenčia keturioliktąjį gimtadienį, mat kaip tik lapkritį ir įvyko šios mokymo įstaigos inauguracija. Pirmadienį, lapkričio 17 d., nuo pat ryto čia tvyrojo šventiška, bet kartu ir dalykiška nuotaika. Gimnazistai pirmiausia rinkosi į klasės auklėtojų pamoką, tada – į dalyko pamoką, o po jų – torto pertraukėlė. Visi žino – gimtadienis be torto, ne gimtadienis! Iškilminga akimirka – pirmokų imatrikuliacija, t.y. iškilmingas įrašymas į garbingą gimnazistų sąrašą. Juk gimnazija – svarbi pakopa laipteliuose į tolimesnes mokslo aukštumas. Sugužėjo gimnazistai kartu su mokytojais ir apkabinti savo mylimą gimnaziją, parodyti, kokia svarbi ji jiems ir brangi, o bendruomenė – tvirta ir darni.

Vėliau netradicinės pamokos tęsėsi Švenčionėlių kultūros centre. Čia sveikinimo žodį tarė, sėkmės palinkėjo rajono meras Vytautas Vigelis, įteikęs padėkos raštus buvusiai ilgametei Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorei, ja dirbusiai nuo pat šios mokyklos įkūrimo, Eleonorai Aborovičienei ir istorijos mokytojai Daivai Uzialienei, besirūpinančiai gimnazijos muziejumi. Laikinai einanti šios gimnazijos direktorės pareigas Daiva Gaidamavičienė padėkojo ir buvusiai direktorei, ir gimnazijos rėmėjams: AB „Lietuvos geležinkeliai“, UAB „Žeista“, UAB „Maltosa“, įmonės „Reks“ savininkui Ričardui Maliavkai, Dovilei ir Juozui Žižiams bei kitiems rėmėjams, nuolat prisidedantiems prie gimnazijos gerovės.

Linkėjimus išsakė ir dovanas įteikė artimiausi kolegos – Švenčionėlių progimnazijos direktorė Rita Gasparevičienė bei Švenčionėlių socialinės globos namų direktorė Rima Vaitkevičinė. Po to buvo koncertinė programa, kurią gimnazistai parengė kartu su mokytojais Renata Grigianeciene, Daiva Pošiūniene ir Gyčiu Šalna.

Irena POŽĖLIENĖ