Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2967
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6360
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53686
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Veikla, kuri vienija

2014 m. lapkričio 12 d. trečiadienis Nr. 85 (1423)

Švenčionių socialinių paslaugų centro Dienos centras „Verdenė“ organizavo neįgaliems ir pagyvenusiems žmonėms išvyką prie „Lino verdenės“ šaltinio. Čia vyko šiaurietiško ėjimo pamokėlė, kurią vedė Švenčionių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistės Ingrida Kazakevičienė ir Aloyza Aglinskienė.

Ši sportinė pramoga-išvyka pasirinkta atsižvelgiant į neįgalių žmonių poreikius. Tai puiki galimybė aktyviai leisti laisvalaikį, stiprinti sveikatą, gėrėtis rudenėjančia gamta ir dalintis patirtais įspūdžiais. Vaikščioti su specialiomis lazdomis gali bet kokio fizinio pasirengimo, sveikatos būklės ir bet kokio amžiaus žmonės. Juk šiaurietiškąjį ėjimą galima praktikuoti visus metus, įvairiomis oro sąlygomis, kur tik galima laisvai praeiti. Tad išmokus taisyklingai eiti su lazdomis, nesunku suprasti, kad toks vaikščiojimas daug naudingesnis už paprastąjį: žygiuojant su specialiomis lazdomis sunaudojama iki 50 proc. daugiau energijos nei vaikščiojant be lazdų; gerėja organizmo funkcinė veikla; vienu metu dirba daug raumenų grupių; palaikoma taisyklinga laikysena; eisena tampa grakštesnė; ugdoma ištvermė; didėja aktyvumas.

Kuo daugiau žmonės praleidžia laiko drauge, tuo lengviau atverti savąją sielos kertelę kitam. Neįgaliam žmogui tiesiog norisi išsipasakoti arba gebėti išklausyti šalia esantį. Tad norisi pasidžiaugti, kad vienas iš pagrindinių Dienos centro „Verdenė“ tikslų – žmonių aktyvinimas ir užimtumo skatinimas tikrai yra pasiektas. Dienos centro „Verdenė“ lankytojai džiaugiasi, kad jų kasdienybė nėra nuobodi. Tad norisi tikėti, kad bendraminčių būrys vis didės, o Dienos centre „Verdenė“ vykdoma veikla kasdien atneš naudos kiekvienam, kuris čia ateis.

Aldona POVILĖNIENĖ