Mes turime 409 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4224
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20425
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96455
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kiekviena diena – truputis mūsų gyvenimo

2014 m. lapkričio 8 d. šeštadienis Nr. 84 (1422)

Nors už lango lauke vis dar šilta, bet jau skaičiuojame paskutinio kalendorinio rudens mėnesio – lapkričio – dienas. Koks buvo 2014-ųjų spalis? Kokį jį prisiminsime? Kiekvieną kartą rašydamas apie praėjusio mėnesio skaičius, apibrėžiančius mūsų gyvenimą, dažnai prisimenu Artūro Šopenhauerio mintį: „Kiekviena diena – truputis mūsų gyvenimo: kiekvienas pabudimas – truputis gimimo; kiekvienas giedras rytas – truputis jaunystės; kiekvienas ėjimas ilsėtis ir miegoti – mažytė mirtis“. Šiuose žodžiuose labai daug tiesos, o už statistikos skaičių slypi konkrečių žmonių džiaugsmas ir skausmas. Tai koks gi buvo spalis?

Spalį įregistruota 20 gimusių vaikų – tai gera žinia. 39 žmonės mirė – tai liūdna žinia. Tiesa, gimusių ir mirusių žmonių santykis ne toks jau didelis, kaip kartais būna. 4 poros susituokė ir 3 išsiskyrė. Čia beveik pusiausvyra. O dabar nusikelkime į praėjusių metų spalį. 2013 m. spalį buvo įregistruota 17 gimusių vaikų, 3 mažiau nei šiemet. Mirusių žmonių buvo 42, 3 daugiau nei šiemet. Santuokų buvo 3, viena mažiau, o ištuokų – net 8, 5 daugiau nei šiemet. Tad galima teigti, kad žvelgiant į skaičius 2014 m. spalis demografinėje plotmėje buvo geresnis nei 2013 m., o užbaigti norėčiau Blizo Paskalio žodžiais: „Tarp mūsų ir dangaus ar pragaro stovi tik gyvenimas – trumpiausias dalykas gyvenime“. Argi ne tiesa?

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis