Mes turime 388 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4359
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20560
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96590
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gyventojams ir įmonėms – daugiau laiko sumokėti žemės mokestį

2014 m. spalio 25 d. šeštadienis Nr. 81 (1419)

Žemės mokestį jos savininkai turi sumokėti iki šių metų lapkričio 17 dienos. „Mano VMI“ sistemos vartotojams jau pateiktos mokėtinos žemės mokesčio sumos. Žemės savininkus taip pat pasiekia elektroninės ir popierinės deklaracijos, kuriose pateikta išsami informacija.

VMI duomenimis, šiais metais žemės mokesčio mokėtojai į savivaldybių biudžetus turėtų sumokėti apie 78 mln. litų žemės mokesčio (gyventojai į savivaldybių biudžetus turėtų sumokėti apie 67 mln. litų, o įmonės – apie 11 mln. litų). Praėjusiais metais apskaičiuota žemės mokesčio suma siekė 64 mln. litų. Iš viso šalyje yra per 960 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų, tačiau dėl savivaldybių nustatytų lengvatų, šį mokestį moka apie 669 tūkst. gyventojų ir įmonių.

Šiemet VMI taip pat apskaičiavo žemės mokestį pagal savivaldybių pateiktus padidintus tarifus daugiau nei 74 tūkst. apleistų (nenaudojamų) sklypų – tai sudaro apie 51 tūkst. ha. Apleistų sklypų duomenis VMI pateikė VĮ Registrų centras bei kai kurios savivaldybės (22 savivaldybės priėmė sprendimą padidintu tarifu apmokestinti per 1000 apleistų sklypų). Iš viso už apleistą žemę mokesčių mokėtojai turės sumokėti per 4,3 mln. litų žemės mokesčio.

 
Reklaminis skydelis