Mes turime 564 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1250
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19671
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:101420
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prieš didžiausią išbandymą – pasirengę ir susitelkę

2014 m. spalio 25 d. šeštadienis Nr. 81 (1419)

Darbo partijos Švenčionių skyrius skaičiuoja nuveiktus darbus, ištesėtus pažadus ir rengiasi kitais metais vyksiantiems savivaldybių ir merų rinkimams.

Praėjusią savaitę rajone ir šalyje valdančiosios Darbo partijos Švenčionių skyrius visuotiniame susirinkime patvirtino skyriaus veiklos ataskaitą. Išsami skyriaus pirmininko Vytauto Vigelio ataskaita apima visą rajono gyvenimą. „Esame daug metų valdžioje. Ir nuopelnus, ir nepadarytus darbaus žmonės sieja su mumis, ir tai suprantama“, - pripažino skyriaus pirmininkas rajono meras Vytautas Vigelis. Iš ataskaitos aišku, kad programą darbiečiai iš esmės įvykdė, išskyrus nebent kelis punktus, kuriuos teko pakoreguoti atsižvelgiant į pasikeitusias aplinkybes. Ketveri metai – kadencija – ilgas laiko tarpas, ne viską galima iš anksto numatyti, gyvenimas įneša savų korekcijų – vienų darbų tenka atsisakyti, nes jie tampa nebe aktualūs, kitų, nenumatytų, imtis.

Visi reikšmingi 2007 – 2014 metų ES finansinio laikotarpio projektai įgyvendinti arba bebaigiami, tai ryškiai matyti važinėjant po rajono miestus ir kaimus, stebint gražėjančią aplinką, gerėjančią infrastruktūrą. Ne paslaptis, kad visa Lietuva atnaujinama, kuriama naudojantis ES lėšomis ir prisidedant nedidele dalele savų lėšų. Švenčionių rajonas ES paramą ir visas kitas galimybes pritraukti investicijų išnaudoja labai intensyviai, yra giriamas aukštesnės valdžios. 2014-2020 metų ES finansinio laikotarpio šaukimai dar neskelbti, o rajono savivaldybėje projektai jau rengiami.

Skyriaus visuotinis susirinkimas vienbalsiai pritarė veiklos ataskaitai, o savo pirmininku toliau pareiškė norą matyti Vytautą Vigelį. Susirinkime dalyvavęs šio skyriaus narys Kultūros ministras Šarūnas Birutis prieš balsavimą pasisakė už V.Vigelio kandidatūrą, nes geresnio vadovo sakė nė neįsivaizduojąs. Darbo partijos Švenčionių skyrių, turintį per 360 aktyvių narių, galima lyginti su Vilniaus miesto skyriumi. „Turint mintyje gyventojų skaičiaus skirtumą, tai puikus rezultatas, - sakė Įarūnas Birutis. - Darbo partija didžiuojasi Švenčionių skyriumi, kiti skyriai iš jo mokosi“. Skyrių nuolat papildo nauji nariai, grupei partijos naujokų įteikti partijos nario pažymėjimai ir šiame susirinkime.

Darbo partijos Švenčionių skyrius turi 6 savo skyrius pagal rajono vietoves, kad būtų patogiau veikti. Net 64 proc. narių yra sus aukštuoju išsilavinimu, daugumą sudaro moterys – 245.

Darbiečiai juokauja, kad su tokiais pajėgumais jokie konkurentai nebaisūs. Artėjantys savivaldybių rinkimai – svarbiausias išbandymas ir partijos stiprybės patikrinimas, ypač dabar, kai meras renkamas tiesiogiai. Savaime aišku, kad rajonui geriausia, kai valdžioje vyrauja darna, o ji bus užtikrinta tuo atveju, jeigu ir meras, ir tarybos dauguma bus išvien, vienos partijos. Šarūno Biručio nuomone, darbiečiai neabejotinai pretenduoja į visas pozicijas. Aišku, nepatenkintų žmonių yra visada ir visur, bet ne jie nulemia rinkimų rezultatus. Ilgametė patirtis rodo, kad matančių teigiamus pokyčius ir juos vertinančių žmonių – didžioji dauguma.

Besirengiantis rinkimams Darbo partijos Švenčionių skyrius patvirtino maksimalų kandidatų sąrašą ir partijos kandidatą į mero postą.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ