Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2923
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13110
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89140
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Neįgaliųjų sporto šventė – galimybė ne tik rungtyniauti, bet ir bendrauti

2014 m. spalio 29 d. trečiadienis Nr. 82 (1420)

Ilgai galvojau, nuo ko pradėti pasakojimą apie žmonių su negalia varžybas, apie tai, kad vienokią ar kitokią negalią turintys žmonės kartais turi daugiau valios ir stiprybės už sveikuosius. Po ilgokų apmąstymų nusprendžiau, kad, matyt, niekas geriau neperteiks minčių, išgyvenimų, kaip Švenčionių r. neįgaliųjų draugijos pirmininkas Tadeuš Šimkovič, bet prieš tai į varžybas atvykusių svečių palinkėjimai ir sveikinimai. Sveikino ir sėkmės ne tik varžybose, bet ir gyvenime linkėjo Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorė Danutė Čepulienė, Švenčionėlių socialinių paslaugų centro Dienos centro žmonėms su negalia socialinė darbuotoja Giedra Kaminskienė, Švenčionių socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Jakštaitė, Švenčionių socialinių paslaugų centro specialistė Aldona Povilėnienė, Švenčionių PUC direktorius Stanislav Podvoiskij ir, žinoma, Švenčionių r. neįgaliųjų draugijos pirmininkas Tadeuš Šimkovič, kurio mintis ir norėčiau pateikti jums, gerbiamieji skaitytojai, kurios galbūt privers susimąstyti, ką reiškia sveikata ir kiek kainuoja noras įveikti negalią.

- Kol sveiki, mes dažnai nesusimąstome, nepagalvojame, iš kur ateina įvairios ligos, negalia, bet kai tai prasideda, kreipiamės pagalbos į gydytojus, meldžiame padėti Dievą. Aš radau dar vieną būdą, kuris padeda užmiršti savo negalią ir jaustis pilnaverčiu visuomenės nariu. Tas būdas – tai sportas. Tą stengiuosi propaguoti ir tarp Švenčionių r. neįgaliųjų draugijos narių. Pabradėje mums Vaikų globos namų direktorė Joleta Dubauskienė leido nemokamai naudotis sporto sale ir patalpomis, kur galime išgerti arbatos ar tiesiog pabendrauti. Mes gana sėkmingai dalyvavome Vilniaus apskrities varžybose, o padedant rajono merui Vytautui Vigeliui spalio 16 d. organizavome savo rajono varžybas Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos salėje. Esame dėkingi gimnazijos direktorei Danutei Čepulienei už tai, kad jau daug metų priima mus ir padeda organizuoti šią tradicinę sporto šventę. Nuoširdų ačiū tariu už paramą DnB Švenčionių skyriaus valdytojai, Švenčionių vaistažolių fabrikui, parduotuvei „Norfa“ ir kitiems padėjusiems rengiant mūsų varžybas. Atskirai noriu padėkoti Švenčionių PUC direktoriui, geram draugui Stanislav Podvoiskij ir jo kolektyvui už pagalbą organizuojant mūsų varžybas, nes be jų pagalbos mes negalėtume savo jėgomis surengti tokio lygio varžybų. Jau aštuonerius metus mes kartu organizuojame šias varžybas, šią žmonių su negalia sporto šventę. Esu dėkingas visiems dalyviams, kurie nepaisant visų problemų ir sunkumų, namų rūpesčių iš viso rajono atvyko į varžybas. Džiaugiuosi, kad tai akivaizdžiai įrodo, kad tokių švenčių mums reikia. Mes nežinome, kas mūsų laukia rytoj, bet atsitikus nelaimei, reikia ieškoti atramos gyvenime, - štai tokias mintis išsakė Švenčionių r. neįgaliųjų draugijos pirmininkas Tadeuš Šimkovič.

O dabar belieka paskelbti visų rungčių nugalėtojus ir prizininkus. Kadangi norintieji galėjo dalyvauti visur, tad kai kurie dalyviai ir po kelis medalius laimėjo.

Šaškių varžybos. Moterų tarpe nugalėjo Veronika Balčiūnienė, II – Margarita Burka, III – Malgožata Barzdo. Vyrai: I – Ivan Šinkovskij, II – Vytautas Laužadis, III – Stanislovas Martinkėnas.

Baudų metimas. Moterys: I – Vera Ažubalienė, II – Vera Petrovskaja, III – Veronika Balčiūnienė. Vyrai: I – Vigantas Sadaunikas, II – Arūnas Lukša, III – Jurij Starostin.

Lanko metimas. I – Miroslava Cicėnienė, II – Kristina Labanauskienė, III – Valentina Galeckienė.

Smiginis. I – Ona Laurukėnienė, II – Arūnas Lukša, III – Nijolė Drazdienė.

Pupelių rinkimas. I – Domna Lukjanova, II – Veronika Balčiūnienė, III – Danutė Rakovskaja.

Pasagos metimas. I – Teresė Špakova, II – Gražina Jarmalytė, III – Janina Demidova.

Rankų lenkimas. Moterys: I – Danuta Rakovskaja, II – Janina Kliukienė, III – Ijolė Borovskienė. Vyrai: I – Ivan Šinkovskij, II – Vitold Jankovskij, III – Povilas Mikutavičius.

Kaip matome, ir rungčių buvo daug, ir nugalėtojų bei prizininkų daug, bet nugalėtojais, ko gero, tapo visi sporto šventės dalyviai, turėję galimybę ne tik rungtyniauti, bet ir bendrauti, dalintis džiaugsmais ir rūpesčiais. O tie, kam kyla problemų ar nori padėti žmonėms su negalia, visada gali paskambinti Švenčionių r. neįgaliųjų draugijos pirmininkui Tadeuš Šimkovič tel. 8 652 17873.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis