Mes turime 145 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1035
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11222
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87252
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vizitas į Maskvos srities Solnečnogorsko municipalinį rajoną

2011 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis Nr.68 (1115)

Švenčionių rajono savivaldybė ir Rusijos Federacijos Maskvos srities Solnečnogorsko municipalinis rajonas 2010 m. rugsėjo 3 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatė skatinti sutarčių, kontraktų, susitarimų tarp verslininkų, juridinių asmenų, esančių Švenčionių rajono ir Solnečnogorsko municipalinio rajono teritorijoje, sudarymą. Abiejų rajonų administracijos teiks visokeriopą paramą ir pagalbą įmonėms ir verslininkams formuojant lanksčius prekių mainus, realizuojant abipusiai naudingus investicinius projektus.

Rugsėjo 2-4 dienomis Solnečnogorsko municipalinio rajono viršininko Jurijaus Pankratovo kvietimu Solnečnogorske lankėsi Švenčionių rajono savivaldybės delegacija: meras Vytautas Vigelis, tarybos nariai Juzefas Uziala ir Darius Velička, mero patarėjas Tadeuš Komaiško. Rajono savivaldybės delegacija dalyvavo Solnečnogorsko miesto šventėje ir tarptautiniame menų festivalyje „Saulėtas miestas“, kuris organizuojamas jau antrą kartą. Festivalyje dalyvavo miestai iš Rusijos Federacijos ir užsienio valstybių, kurių pavadinime yra žodžiai saulė, šviesa.

Solnečnogorsko municipalinio rajono viršininkas J. A. Pankratovas ir rajono deputatų tarybos pirmininkas N. A. Gorbačiovas mūsų rajono delegaciją pasitiko labai šiltai. Tai buvo jau trečiasis oficialus susitikimas. Šiais metais liepos 1-2 dienomis Solnečnogorsko municipalinio rajono delegacija dalyvavo Švenčionių miesto šventėje. Susitikimo metu aptarti ne tik kultūriniai, bet ir ekonominiai ryšiai. Rusų partneriai labai gerai vertina Lietuvos maisto pramonės produkciją. Švenčionių rajono savivaldybės mero nuomone, Solnečnogorsko įmonės galėtų prisidėti prie turizmo verslo plėtros Švenčionių rajone. Tarp mūsų rajonų yra daug galimybių ir kitų krypčių dvišalių naudingų ekonominių santykių vystymui.

Festivalio metu vyko diskusijos prie „apskritojo stalo“ tema „Per kultūrą į taiką ir tautų santarvę“. Diskusijų metu meras Vytautas Vigelis kalbėjo, kad mūsų rajone draugiškai sutaria visų tautybių gyventojai, nėra nacionalinių konfliktų, kiekviena tauta turi galimybę puoselėti ir vystyti savo kultūrą, kalbėti ir mokytis savo gimtąja kalba.

Savo įspūdžiais apie miesto šventę, menų festivalį „Saulėtas miestas“, Solonečnogorsko municipalinio ir Švenčionių rajonų įvairiapusį bendradarbiavimą spaudos konferencijoje Švenčionių rajono savivaldybės delegacijos vardu pasidalino tarybos narys Darius Velička. Jis pakvietė Solnečnogorsko gyventojus atostogauti ne tik Palangoje ar Nidoje, bet ir mūsų ežerų krašte.

Koncertą, skirtą Solnečnogorsko miesto šventei ir menų festivaliui „Saulėtas miestas“, vedė Rusijos telekanalo „Rosija“ žinių laidų „Vesti“ ir „Vesti +” diktorius lietuvis Ernestas Mackevičius. Mums tai buvo labai netikėtas ir malonus susitikimas. Nors Ernestas su tėvais išvyko gyventi į Rusiją, kai jam buvo 9 metai, jis jaučiasi lietuviu, nuolat domisi Lietuva, dažnai atostogauja Palangoje. Labai mėgsta lietuvišką virtuvę.

Vizitas Solnečnogorske paliko tik gerus ir šiltus prisiminimus, labai sužavėjo miesto gyventojų nuoširdumas. Manome, kad draugiški ir naudingi santykiai tarp mūsų rajonų tik stiprės ir apims daug naujų sričių.

Tadeuš KOMAIŠKO
Rajono mero patarėjas

 

 
Reklaminis skydelis