Mes turime 257 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:818
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19362
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66688
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pratęstas kiaulių skerdimo terminas buferinėse zonose

2014 m. spalio 11 d. šeštadienis Nr. 77 (1415)

Pratęstas kiaulių skerdimo buferinėse afrikinio kiaulių maro zonose terminas. Vadovaujantis spalio 6 d. pasirašytu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu Nr. B1-852, kiaulių laikytojai, laikantys ne daugiau kaip 100 kiaulių, kurių laikymo vietos patenka į buferinės zonos vietovių sąrašą, turi paskersti laikomas kiaules savo reikmėms arba skerdykloje iki 2014 m. gruodžio 15 d.

Prieš skerdžiant, kiaulių laikytojai turi apie tai informuoti teritorines valstybines maisto ir veterinarijos tarnybas ir įgaliotus ar valstybinius veterinarijos gydytojus, kad atvykę specialistai galėtų atlikti kiaulių klinikinę apžiūrą ir atrinkti mėginius afrikinio kiaulių maro tyrimams. Laiku įgyvendinę nurodymą, kiaulių laikytojai galės kreiptis valstybės teikiamos kompensacijos, numatytos už buferinėje zonoje laikytų kiaulių paskerdimą, jeigu laikytojas nebuvo pasinaudojęs kompensacija už paskerstas kiaules ankstesniais metais.