Mes turime 287 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1992
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20536
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67862
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Giedriaus Čičiurkos ūkis – pažangiausiųjų devynete

2011 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis Nr.67 (1114)

- Ar gardžios bulvės? – dažnas pirkėjas teiraujasi Švenčionių turgavietėje ekologiškomis daržovėmis prekiaujančio Giedriaus Čičiurkos.

- Pamėginkite ir patys įsitikinsite – gardžios ar ne, maloniai atsako pardavėjas.

Tokiais ir panašiais atvejais pirkėjas dažnai nusiperka tik porą kilogramų bulvių ir išsiskubina į namus. Išsiviręs, paragavęs, netrukus vėl pasirodo turgavietėje. Tačiau bulvės jau išparduotos. Todėl pirkėjas prašo atvežti jų kitąkart.

Švenčionių seniūnijos Naujasalio kaime Giedrius Čičiurka ekologiškai ūkininkauja jau 12 metų. Jo išaugintos daržovės per prekybos centrus pasiekia ne tik Vilniuje esančius prašmatnius restoranus, bet ir Rusiją, Europos Sąjungos šalis.

Lietuvoje yra apie 2700 ekologinių ūkių. Po pirmojo atrankos etapo pažangiausio ekologinio ūkio vardui pelnyti paliko tik 60. Vėliau šis skaičius sumažėjo dar perpus. Kompetentinga 4 asmenų komisija, kurios nariai lankėsi ir Giedriaus Čičiurkos ekologiniame ūkyje, iš 30 „atsijojo“ tik 9. Tarp šio devyneto vieno iš pažangiausių ekologinių ūkių vardą pelnė ir Giedrius Čičiurka, išskirtas ir už ekologiškų daržovių įvairovę ir malonų bendravimą su žmonėmis. Prie šio garbingo vardo gavimo svariai prisidėjo ir Švenčionių r. žemės ūkio skyriaus rekomendacija.

Liepos 30-ąją Veisiejuose (Lazdijų r.) Giedriui Čičiurkai įteiktas Padėkos raštas.

Bronius NARKŪNAS