Mes turime 222 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4513
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21855
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65838
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Žygis dviračiais

2014 m. rugsėjo 20 d. šeštadienis Nr. 71 (1409)

Europos judriajai savaitei paminėti rugsėjo 16 d. jau trečius metus Švenčionių Papildomo ugdymo centras ir Švenčionių r. RPK organizavo žygį dviračiais. Kelionės maršrutas: Švenčionys (miesto parkas) – Bėlio ežeras ir atgal.

Vaikai ir jaunimas su dviračiais rinkosi miesto parke, kur vyko dalyvių registracija. Visiems dalyviams buvo išdalinti atšvaitai, o kas neturėjo, gavo ir liemenę. Šiemet užsiregistravo net 65 dalyviai. Jauniausiam dalyviui 7 metukai. Gausus būrys prisijungė iš Švenčionių vidurinės mokyklos, aktyviai dalyvavo ir Švenčionių pradinės mokyklos ir Z. Žemaičio gimnazijos mokiniai. Miesto parke vaikai mielai bendravo su televizijos LNK žurnalistais, po to išklausę policijos pareigūnės instruktažo ir išsirikiavę į koloną, lydimi dviejų policijos ekipažų, numynėme dviračiais prie Bėlio ežero. Ten žaidėme kvadratą, mėtėme į krepšį, smiginį, bėgome laikui laipteliais į kalną. Visų rungčių prizininkai buvo apdovanoti medaliais. Po to su gera nuotaika ir maloniu nuovargiu, grįžome namo. Kelionėje, link namų vaikai, vis klausinėjo, kada važiuosime sekantį kartą? O šis renginys įgauna vis didesnį populiarumą ir didesnį dėmesį.

Dėkoju Švenčionių vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytojams Karoliui Builiui ir Antanui Gudeliui už pagalbą organizuojant, šį žygį.

Dainius BUROKAS