Mes turime 358 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4689
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14876
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90906
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jurginų šventė Cirkliškio dvare

2014 m. rugsėjo 17 d. trečiadienis Nr. 70 (1408)

Rugsėjo 5 dieną jau ketvirtą kartą Cirkliškio dvare buvo surengta tradicinė Jurginų šventė. Čia galima buvo pasigrožėti floristiniais kilimais, kuriuos sukomponavo Stanislavavo „Vystučio“, Milkuškų, Svirkų centro, Vidutinės „Vikos“, Cirkliškio „Žiburio“ kaimo bendruomenių moterys, Diskų šeimyna iš Mėžionių, Cirkliškio seniūnijos darbuotojai ir Švenčionių profesinio rengimo centro mokiniai. Originaliausias kilimas buvo Diskų šeimynos sukomponuotas medyje.

Į renginį su jurginų puokštėmis suvažiavo gausus būrys svečių iš Reškutėnų, Činčikų, Švenčionėlių ir t.t., nes dvaro konferencijų salėje buvo surengta jurginų žiedų paroda. Šioje salėje taip pat veikė Valdo Prunskaus tapybos paroda.

Šventėje dalyvavo Dvaro meistrai iš amatininkų klubo, kurie mokė visus knygrišystės, verpimo, audimo amato. Čia galima buvo nusipirkti sūrių, kepinių, vaistažolių, papuošalų, dekupažo darbelių.

Sveikinimo žodį tarė Švenčionių miesto garbės pilietis Konstantas Ramelis, Švenčionių r. mero patarėja Audronė Linkuvienė, dvaro šeimininkė, Švenčionių profesinio rengimo centro direktorė Milda Gustienė-Vilniškė. Šventės atidarymo metu dainą, skirtą jurginams, atliko Adutiškio kapela. Po kapelos pasirodymo buvo įteikti padėkos raštai ir dovanėlės floristinių kilimų audėjams. Vėliau koncertavo Iljukų šeimyna, kuriai žiūrovai už skambias dainas negailėjo karštų plojimų.

Daug polkų ir valsų pagrojo cirkliškiečiai „Perkūnkalnio“ kapelos muzikantai.

Cirkliškio seniūnijos seniūnė Valentina Lysenko ir Cirkliškio kaimo bendruomenės „Žiburys“ pirmininkė Lida Gaižutienė padėkojo Cirkliškio seniūnijos gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkams ir taip pat įteikė padėkos raštus ir vazas.

Šventę vainikavo „Gabijos“ ansamblio pasirodymas. Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacijos direktorė Lida Gaižutienė padėkojo už gražų koncertą muzikantams ir išreiškė viltį, kad kitą rudenį vėl visi draugiškai susirinks į penktąją Jurginų šventę Cirkliškio dvare.

Lida GAIŽUTIENĖ

 
Reklaminis skydelis