Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:904
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14903
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62229
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mero taurę laimėjo Estijos lenktynininkai

2014 m. rugsėjo 17 d. trečiadienis Nr. 70 (1408)

Jau penktą kartą Švenčionių rajone vyko tarptautinės bekelės varžybos „4x4 gladiatoriai“. Tris dienas kaip tikri antikos laikų gladiatoriai lenktynininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Baltarusijos, pasibalnoję savo plieninius žirgus, kovėsi dėl įskaitinių taškų. Tiesa, kovų arena jiems buvo ne Koliziejaus arena, o Mylių žvyro karjeras ir „Purvo žiedas“ netoli Matusonių. Bet apie viską iš pradžių.

Pradžia, kaip jau įprasta, buvo Švenčionyse, Laisvės aikštėje, šalia miesto parko. Bene labiausiai tuo renginiu džiaugėsi vaikai, turėję galimybę pasėdėti už galingo keturračio vairo ar pasižiūrėti iš arti, kaip atrodo bekelės trasoms paruošti automobiliai. Sportininkų mintys jau buvo tolokai nuo atidarymo ceremonijos – Mylių karjere, kur jų laukė pirmieji išbandymai. Sportininkus ir gausiai susirinkusius žiūrovus pirmasis pasveikino šių varžybų globėjas Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, kuris pasidžiaugė tuo, kad varžybos tapo tradicinėmis ir sportininkai vėl turės puikias galimybes išbandyti save ir savo techniką, o žiūrovai galės puikiai praleisti laiką.

Pagrindinis šių varžybų organizatorius Gediminas Grigaitis, dėkodamas už paramą organizuojant varžybas, kalbėjo:

- Kaip smagu žiūrėti į išgražėjusias Švenčionių moteris, į surimtėjusius Švenčionių vyrus, kurie net klubą 4x4 įkūrė. Smagu, kad darbas nenuėjo veltui. Ir nors 5 metai – laikotarpis lyg ir nedidelis, bet tai jau penktos varžybos, penktas kartas. Viską, ką sugalvoji, gali patikrinti, išbandyti vieną kartą per metus. Gražu, kai bendros pastangos duoda puikų rezultatą.

Po to prasidėjo ekipažų pristatymas ir startas. Iš Laisvės aikštės sportininkai važiavo į Mylių karjerą, kur jų laukė pirmieji išbandymai ne tik kliūtimis, bet ir purvo voniomis. Žinoma, čia jos ne tokios baisios kaip 3,5 km ilgio bekelės žiede netoli Matusonių kaimo. Šį žiedą organizatoriai dar ir „Purvo žiedu“ vadina. Šis pavadinimas, ko gero, labiausiai ir tinka šiai trasai, kur jau kelintus metus murkdosi ne tik technika, bet ir sportininkai su komandos nariais.

Pirmieji apdovanojimai buvo įteikti šeštadienio, rugsėjo 13-osios, vakarą Sarių kaime prie gražaus tvenkinio. Dar vieną dozę purvo vonių lenktynininkai ir technika gavo sekmadienį tame pačiame „Purvo žiede“. Kaip tik čia stebėdami bekelės varžybas žiūrovai ir patyrė daugiausiai emocijų, o pasibaigus varžyboms vėl Sarių kaime prie tvenkinio buvo paskelbti galutiniai rezultatai ir įteikti apdovanojimai.

Apdovanojimus sportininkams įteikė pagrindinis varžybų organizatorius Lietuvos automobilių sporto federacijos 4x4 komitetui vadovaujantis Gediminas Grigaitis, Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis ir Sarių seniūnė Janina Jankevičiūtė.

ATV klasėje pirmąją vietą užėmė Aleksej Tuzov ir Aleksej Roščetko (Rusija) ekipažas. TR1 klasėje nugalėjo latviai Dzintars Urniežius, Indulis Pakalnitis ir Janis Kancans. Šioje klasėje antrą vietą užėmė lietuvių ekipažas: Vaidotas Paškevičius ir Rokas Danilevičius, o pačioje efektingiausioje TR3 klasėje nugalėjo estų ekipažas: Hardo Mere ir Ivar Praks, kurie laimėjo ir Švenčionių r. mero Vytauto Vigelio įsteigtą taurę už sąžiningą kovą. Štai tau ir lėtieji estai. Ėmė ir nušluostė nosį konkurentams.

Varžybų organizatorius Gediminas Grigaitis atsidėkodamas už paramą Švenčionių r. merui Vytautui Vigeliui įteikė firminius bekelės varžybų marškinėlius.

Algis JAKŠTAS