Mes turime 201 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3251
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17250
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64576
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių PGT komanda apskrities varžybose – trečia

2014 m. rugsėjo 10 d. trečiadienis Nr. 68 (1406)

Saulėtą rugsėjo 5-osios popietę prie gražaus Sarių ežero įrengtame paplūdimyje į tradicinę Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojų ir šeimos narių sporto šventę susirinko net 14 komandų. Tarp jų, žinoma, ir šventės šeimininkų Švenčionių PGT komanda. Šventės dalyvių pasveikinti atvyko ir Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, Sarių seniūnės pavaduotoja Natalija Lukauskienė ir, žinoma, Vilniaus APGV viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Rimantas Steponavičius bei Švenčionių PGT viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Sigitas Jusys.

Vilniaus APGV viršininkas Rimantas Steponavičius, sveikindamas varžybų dalyvius, sakė:

- Džiugu jus matyti tradicine tapusioje vasaros palydėtuvių ir rudens darbų pradžios sporto šventėje. Tikiuosi, visi per vasarą sustiprėjote, paauginote raumenis, ištvermę ir parodysite gerus rezultatus. Norėčiau padėkoti Švenčionių PGT viršininkui, kad jis įgyvendino savo pažadus, pasakytus prieš metus, ir pakvietė mus visus čia. Tikiuosi, kad šventė bus gera, nuotaika – puiki.

Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, sveikindamas varžybų dalyvius, sakė:

- Orą jums užsakėme gražų, belieka palinkėti gerų rezultatų, geros nuotaikos. Susirinkote vienoje gražiausių rajono vietų. Linkiu gerai praleisti laiką. Malonu pasidžiaugti, kad jūsų tarnybos rengia tokias šventes ne tik sau, bet ir šeimos nariams. Tai iš tikrųjų yra gražu.

Sėkmės varžybų dalyviams linkėjo ir Vilniaus APGV Švenčionių PGT viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Sigitas Jusys.

Po trumpos atidarymo ceremonijos prasidėjo varžybų maratonas. Rungčių buvo iš tiesų daug, tad komandų nariai stengėsi suspėti visur ir laiku. Nes ir savo profesiniame darbe gaisrininkai-gelbėtojai turi suspėti laiku, juk nuo to priklauso, kaip greitai bus užgesintas gaisras ar išgelbėtas į nelaimę patekęs žmogus. Galbūt todėl pagrindine varžybų rungtimi visi laikė kovinio išsidėstymo rungtį. Čia komandos turėjo pademonstruoti savo profesinį meistriškumą. Džiugu, kad trečią vietą tarp 14 komandų į priekį praleidę tik 2 Vilniaus komandas, užėmė Švenčionių PGT komandos nariai.

Dar geriau mūsų rajono komandai sekėsi virvės traukimo rungtyje. Čia iškovota 1-oji vieta. Ir nors kartais sakoma, kad namuose ir sienos padeda, bet kai esi stiprus, tai ir tos pagalbos nereikia. Geriausias stimulas – įrodyti, kad esi stipriausias tarp kolegų.

Neblogai sekėsi Švenčionių PGT komandai ir kitose rungtyse. Buvo malonu per apdovanojimų ceremoniją iš Vilniaus APGV viršininko Rimanto Steponavičiaus rankų gauti taurę už iškovotą III komandinę vietą. Nusileista tik 2 Vilniaus komandoms ir aplenktos visos rajonų komandos. Norėčiau priminti, kad dalyvavo 14 komandų. Tie, kas nedalyvavo sportinėse varžybose, galėjo puikiai pailsėti prie gražaus Sarių ežero, pasiklausyti muzikos. Čia pat ir žuvienė virė. Žinoma, varžybų vyr. teisėjui Dariuš Michailovski ir visai teisėjų brigadai darbo buvo užtektinai, o Švenčionių PGT viršininkas Sigitas Jusys džiaugėsi ne tik gražiais komandos laimėjimais, bet ir tuo, kad šventė pavyko ir pažadai, duoti prieš metus, surengti Švenčionių rajone Vilniaus APGV darbuotojų ir šeimos narių šventę, įgyvendinti.

Algis JAKŠTAS