Mes turime 383 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2138
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18339
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94369
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykla pradėjo 55-uosius mokslo metus

2014 m. rugsėjo 6 d. šeštadienis Nr. 67 (1405)

Indų rašytojas R.Tagore rašė: „Negalima išauginti pilnaverčio žmogaus neišugdžius jo grožio jausmo“. Didelį indėlį į jaunų žmonių grožio jausmo, grožio kūrimo ugdymą Švenčionių rajone įneša meno mokyklos. O jų rajone net trys. Ir nors tai nelengva našta rajono biudžetui, bet net ir pačiu sunkiausiu laikotarpiu meno mokyklos visuose trijuose rajono miestuose buvo išsaugotos, neuždarytos.

Pirmadienį, rugsėjo 1-ąją, jos vėl prisipildė vaikiško šurmulio. Į naujų mokslo metų pradžios šventę Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykloje, kuriai šiemet sukanka 55 metai, atvyko ir rajono meras Vytautas Vigelis, kuris sveikindamas meno mokyklos bendruomenės narius su naujų mokslo metų pradžia sakė:

- Šiandien visoje Lietuvoje, mūsų rajone ir jūsų Juliaus Siniaus meno mokykloje – šventė. Tačiau tai ir darbo pradžia. Pats esu kažkada baigęs meno mokyklą ir manau, kad jūs esate patys gabiausi, talentingiausi, nes sugebate ne tik bendrojo lavinimo mokykloje mokytis, bet surandate laiko ir čia lavinti savo gebėjimus. Mūsų rajone skiriamas didelis dėmesys neformaliam moksleivių ugdymui, pagal neformalųjį ugdymą šalyje esame vieni pirmųjų. Visos trys meno mokyklos išlaikomos iš rajono biudžeto, o tai akivaizdžiai įrodo rajono tarybos dėmesį moksleivių neformaliajam ugdymui. Gal todėl mūsų rajonas pagal statistiką yra vienas saugiausių Lietuvoje, nes geras moksleivių popamokinis užimtumas, nes vieni lanko meno mokyklas, kiti užsiiminėja sporto mokykloje. Linkiu, kad jūsų mokykloje nemažėtų, kad talentingiausi vaikai džiugintų pasiekimais dalyvaudami konkursuose, o sąlygas čia turite neblogas, dirba gabūs pedagogai.

Po mero sveikinimo kalbos dainą „Paukštelė“ atliko Diana Naruškevič.

- Šiandien nuostabi Mokslo ir žinių diena. Prabėga mokslo metai ir pažvelgęs atgal matai, kas gi per juos nuveikta, kur dalyvauta, kur pasiekta laimėjimų ir ką mokiniai per tuos metus patiria. O ta patirtis, dėka mokytojų kruopštaus darbo, yra nemaža. Prie to prisideda ir geras susiklausymas tarp pedagogų ir vaikų, tarp pedagogų ir tėvelių, tarp tėvelių ir vaikų. Visi suprantame, kad norėdami kažką pasiekti, turime ir dirbti daugiau. Esu patenkintas, kad mokyklos bendruomenėje yra geras sutarimas, kitaip mes negalėtume surengti plenero, kuris buvo skirtas kompozitoriaus Juliaus Siniaus gimtinei, nepasiruoštume konkursams ir negalėtume surengti festivalio „Perkūno akys“. Argi be to savitarpio supratimo būtume sėkmingai pasiruošę dainų šventei, kurioje sėkmingai pasirodėme. Visa tai džiugina, nes duoda galimybę mūsų pirmokams pamatyti, ką veikia vyresnieji. Jei yra veiksmas mokykloje, veikimas bendruomenėje, nėra nusivylimo ir meno mokyklos reikalingumas Švenčionių mieste yra labai svarbus, - sveikindamas meno mokyklos bendruomenę su naujų mokslo metų pradžia kalbėjo Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos direktorius Raimondas Gaidys.

O tai, kad moksleiviai ne veltui leidžia laiką užsiėmimų meno mokykloje metu, buvo galima nesunkiai įsitikinti klausantis Veronikos Michnevič fortepijonu atliktos P.Čaikovskio „Neapolietiškos dainelės“, Ritos Vilkoicaitės fortepijonu sugroto „Noktiurno“ ar smagaus mokytojos Jūratės Mažvilienės vadovaujamų akordeonistų pasirodymo ir sugroto kūrinio „Žalieji vandenys“.

Buvo prisimintas ne tik mokyklos 55 metų jubiliejus, bet ir 20 metų švenčiantis choreografijos skyrius ir 20 metų meno mokykloje dirbantys 3 pedagogai: Stasys Montrimas, Jolanta Razmienė ir Janina Kiseliova, kuriems direktorius įteikė atminimo dovanėles.

Oficialioji šventės dalis greitai baigėsi ir mokiniai nuskubėjo į savo klases susitikti su seniai matytais mokytojais, o pirmokus į klases palydėjo ir tėveliai. Ir čia dar kartą reikėtų prisiminti mero pasakytus žodžius, kad rugsėjo 1-oji – ne tik Mokslo ir žinių diena, bet ir rimto darbo pradžia, o sportiniais terminais kalbant, geras startas – sėkmingo finišo garantas.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis