Mes turime 219 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:467
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19011
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66337
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pasiūlė uždirbti 200 litų...

2014 m. rugsėjo 3 d. trečiadienis Nr. 66 (1404)

Pamokanti istorija turintiems šeimoje neatsakingų ir naivių asmenų

Moteriai, kuri sutiko pasidalinti savo šeimos karčia patirtimi, mes niekuo negalime padėti. Ji neketina nuleisti rankų, bet įrodinėti tiesą bus sunku. Pasak jos, policija net atsisakė priimti pareiškimą, nes reikėtų, kaip sakoma, gaudyti vėją laukuose – nukentėjęs nieko neprisimena.

„Kodėl išduodami kreditai girtiems asmenims?“, - stebėjosi pašnekovė. Pasak moters, jos vyras, būdamas visiškai girtas, Švenčionėliuose paėmė 1500 Lt kreditą.

Vyras sako, kad jį mieste sustabdę asmenys pasiūlė uždirbti 200 litų. Vyriškis sutiko. Tada tie asmenys jį pavėžėjo iki namų, kad jis pasiimtų asmens dokumentą. Paėmęs pinigus jis nunešė už autobusų stotelės jo laukusiems sukčiams. Šie paėmė ne tik pinigus, bet ir sutarties originalą, o vyriškiui padavė, kaip žadėjo, 200 litų. Vyriškis buvęs toks girtas, kad negali apibūdinti, kaip atrodė jį apgavę asmenys, kokia mašina važinėjo. Jo žmona tvirtina, kad ant sutarties kopijos, kurią jai pavyko gauti iš greitojo kredito įstaigos, matosi, kad vyras net rašyti nepajėgė.

Pasakojime trūksta nuoseklumo, daug keistų aplinkybių, bet vienas neginčijamas faktas, kad kreditas paimtas. Greitasis kreditas paimtas įstaigoje tuo metu dirbus nuolatinę darbuotoją pavadavusiai vilnietei. Ji tvirtina, kad kreditą ėmęs asmuo buvo blaivus.

Istorijoje su tiek daug nežinomųjų ir prieštaravimų kyla vienas svarbus klausimas - kaip įrodyti, kad klientas buvo girtas, kaip teigia jo žmona, kuriai greičiausiai ir teks grąžinti vyro skolas, nes jis bedarbis. Moteris atremia, kad reikėtų nebent įrodinėti, jog jis galėjo būti negirtas, nes blaivus jis niekada nebūna. Pagal taisykles, jeigu asmuo yra neblaivus ar apkvaitęs, jam negali būti išduodamas kreditas. Tokiu atveju darbuotojai grėstų atsakomybė, o sukčių apgauto vyro žmonai, kuri padavė vyrą skyryboms, nušvistų viltis išvengti tokio absurdo, kaip neimto kredito grąžinimas. Moteris stebisi, kad kredito įstaiga gali taip lengvai skolinti pinigus. Sutarties kopijoje ji pamatė neįtikėtiną dalyką – įrašą, kad vyro pajamos 1600 litų per mėnesį. „Kokios pajamos?!- baisėjosi ji, - vyras juk bedarbis, jo pajamos 0.“

Sprendžiant iš moters pasakojimo, šios istorijos atomazga nenuspėjama, bet apmaudžiausia, kad jos išvengti buvo visai nesunku – jeigu nuolat girtas vyras nebūtų turėjęs asmens dokumento. Ši aplinkybė – pamoka visiems, kas turi tokią pat nelaimę šeimoje. Asmens dokumentai turi būti laikomi saugiai. Neaišku, iš kur tuo atveju atsirado sukčiai, kur jie dabar ir kada vėl gali pasirodyti.