Mes turime 420 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4034
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20235
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96265
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Simbolinis skambutis sukvietė mokinius į klases

2014 m. rugsėjo 3 d. trečiadienis Nr. 66 (1404)

Rugsėjo 1-oji – ne tik naujų mokslo metų pradžia, bet ir Mokslo ir žinių diena. Šią dieną tūkstančiai Lietuvos moksleivių ir studentų praveria mokslo įstaigų duris, tarp jų ir beveik 3 tūkstančiai, o tiksliau 2974 mūsų rajono moksleiviai. Iš jų 192 pirmokai ir 291 abiturientas. Vieni pirmųjų mokslo metus pradėjo Adutiškio vidurinės mokyklos bendruomenė. Kadangi oras buvo gražus, šventė vyko lauke. Skambiu šventės akordu nuskambėjo žinia apie gautą naują geltonąjį autobusiuką, kurį, įvažiavusį į kiemą, mokiniai pasitiko plojimais. Bet apie viską iš pradžių.

Šventė prasidėjo Lietuvos himno giedojimu ir iškilmingu vėliavos iškėlimu. Ši procedūra buvo patikėta Gintarei Drazdaitei ir Eimantui Semėnui. Mokslo metų pradžią paskelbė Adutiškio vidurinės mokyklos direktorė Milda Stūglienė. Po to keturi mokinukai: Mantvydas, Monika, Danielius ir Eimantas, pirmieji apžiūrėjo naują autobusiuką, jų įvertinimas buvo trumpas ir aiškus – autobusiukas geras, patogios ir labai gražios sėdynės. Visi draugiškai pasižadėjo saugoti, o kad autobusas riedėtų sėkmingai, jį pašventino Adutiškio parapijos klebonas Vytautas Pūkas.

Antrą kartą kalbėdama Adutiškio vidurinės mokyklos direktorė Mildas Stūglienė trumpai apžvelgė situaciją mokykloje. Šiuos mokslo metus pradeda 137 mokiniai, tarp jų tik 2 pirmokai, 13 abiturientų, o daugiausia dešimtokų – 17. Nuoširdžius padėkos žodžius direktorė tarė merui Vytautui Vigeliui už puikią dovaną – geltonąjį autobusiuką ir už išsaugotą vidurinę mokyklą. Už paramą direktorė dėkojo Adutiškio seniūnui Arūnui Piršteliui, socialiniams partneriams – Adutiškio užkardai, Alių durpynui, Adutiškio girininkijai. Po to direktorė pristatė mokytojus, kurie prasidėjusiais mokslo metais dirbs Adutiškio vidurinėje mokykloje. Taip pat direktorė Milda Stūglienė pasidžiaugė ir moksleivių pasiekimais.

- Būkim laimingi po rugsėjo saule, maži ir dideli, širdimi matydami vieni kitus, padrąsindami ar paguosdami, ieškodami žinių ar jas suteikdami, pabūkime laimingi. Gerų naujų mokslo metų, - baigdama savo kalbą linkėjo direktorė Milda Stūglienė.

Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, kreipdamasis į Adutiškio vidurinės mokyklos bendruomenę, sakė:

- Miela Adutiškio miestelio bendruomene, mokytojai, moksleiviai, tėveliai, seneliai, kiti svečiai. Šiandien didelė šventė Lietuvoje, rajone ir jūsų bendruomenėje – Adutiškyje, bet šią dieną prasideda ir darbas mokyklose, nuo kurio priklauso ir galutinis rezultatas. Jei dirbs kompetentingi mokytojai, bus kruopštūs mokiniai ir reiklūs tėvai, rezultatas bus geras. Šiandien norėčiau pasidžiaugti gražėjančiu Adutiškiu. Džiaugiuosi, kad pagaliau ir Adutiškio vidurinė mokykla gavo naują mokyklinį autobusą. Dabar turėsite du. Reikėjo nemažai pasistengti, kad Švenčionių r. būtų skirti 2 geltonieji autobusai. Lietuvoje 60 savivaldybių, autobusų buvo 48, o mes gavome net 2. Su geriausiais palinkėjimais perduodu jums švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio sveikinimus. Aš manau, kad šia dovana naudositės tinkamai. Aš džiaugiuosi jūsų kraštu, čia puoselėjamomis lietuviškomis tradicijomis. Linkiu jums kuo geriausios sėkmės, - baigdamas savo kalbą linkėjo meras, kuris po to įteikė Lietuvos Pirmokų pasus ir knygutes Ainei Šidlauskaitei ir Laurynui Steponėnui, o direktorei ir mokytojams perdavė išleistą Mokslo knygą, kurioje visa mokytojams reikalinga informacija.

Sėkmės mokiniams ir mokytojams bei visai Adutiškio vidurinės mokyklos bendruomenei linkėjo ir kiti kalbėtojai – Adutiškio seniūnas Arūnas Pirštelis, Adutiškio užkardos vadas Andrejus Nikitinas, Adutiškio parapijos klebonas Vytautas Pūkas, Adutiškio girininkas Eimutis Valiukas.

Pasibaigus oficialiai Rugsėjo 1-osios šventės daliai mokiniai ir mokytojai skubėjo į klases, o svečiai pirmiausia apsilankė ikimokyklinio ugdymo klasėje, kurią puikiai sutvarkė pirmus metus šiemet čia dirbsianti mokytoja Svetlana Menčinskienė.

Iš Adutiškio meras Vytautas Vigelis skubėjo į kitą mokslo metų pradžios šventę – į bendrą Zigmo Žemaičio gimnazijos ir Švenčionių pradinės mokyklos bendruomenių šventę. Antras geltonasis autobusas buvo įteiktas Švenčionių pradinei mokyklai. Juo naudosis vaikai su negale. Šventėje dalyvavo ir daugiau svečių – Švenčionių dekanas Medardas Čeponis, Švenčionių užkardos vadas Algirdas Andrulionis ir kiti.

Smagūs Mokslo ir žinių dienos renginiai vyko ir kitose rajono mokyklose.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis