Mes turime 275 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:426
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16627
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92657
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Lietuvos draudimas“ 15-tą kartą kviečia vairuotojus saugoti vaikų keliones į mokyklą

2014 m. rugpjūčio 27 d. trečiadienis Nr. 64 (1402)

Prasidedant naujiems mokslo metams, visą rugsėjo mėnesį didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ ir Švenčionių savivaldybė kviečia vairuotojus saugoti vaikų gyvybes kelyje ir pasitinkant į mokyklas grįžtančius vaikus vairuoti atsargiau. Rugsėjis skelbiamas akcijos „Apsaugok mane“ mėnesiu, kurio metu „Lietuvos draudimas“ visus Švenčionių savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklų moksleivius apdraus nuo nelaimingų atsitikimų kelyje, o savivaldybė „Apsaugok mane“ ženklu paženklins pavojingiausias perėjas prie mokyklų.

„Akcija kviečiame vairuotojus būti budriems ir užtikrinti, kad vaikų kelionės į mokyklą būtų kuo saugesnės. Tikiu, kad mūsų nenuliūdins pranešimai apie skaudžias eismo nelaimes, tačiau jei taip atsitiktų, esame pasirengę kiekvienam nukentėjusiam nedelsianti suteikti finansinę kompensaciją, kuri bus parama gydymui ar reabilitacijai po eismo įvykio. Akcija „Apsaugok mane“ į mokyklas grįžtančius vaikus pasitinka jau 15-tą rugsėjį, o „Lietuvos draudimas“ 1,5 karto didina draudimo sumą – kiekvienas Švenčionių rajono moksleivis apdraudžiamas 15 tūkst. litų suma“, – sakė „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

Pasak jo, kompensaciją „Lietuvos draudimas“ išmokės, jei pėsčiasis moksleivis rugsėjo mėnesį pateks į avariją: „Draudimo apsauga galioja visoje Lietuvoje visą mėnesį bet kuriuo paros metu. Tereikia, kad apie įvykį moksleivio tėvai ar globėjai praneštų „Lietuvos draudimui“ telefonu 1828“, – sakė K. Šerpytis. Įvykio užregistravimo procedūra telefonu vidutiniškai trunka apie 4 minutes.

Pernai akcijos metu „Lietuvos draudimo“ skambučių centre buvo užregistruoti 4 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo pėstieji 9–16 metų vaikai. Šie moksleiviai patyrė kojų traumas, bet sėkmingai išgijo. Didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovė nukentėjusių tėvams ar globėjams išmokėjo nuo kelių šimtų iki 3000 litų siekiančias kompensacijas.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, per 14 akcijos gyvavimo metų pirmąjį mokslo metų mėnesį iš viso nukentėjo daugiau nei 60 moksleivių, kurių tėvams ar globėjams „Lietuvos draudimas“ jau išmokėjo daugiau nei 70 tūkstančių litų. Per akcijos laikotarpį pasitaikė ir itin skaudžių, mirtinų nelaimių, kai buvo partrenktas moksleivis pėsčiųjų perėjoje, tačiau pastaraisiais metais tokių lemtingų įvykių išvengti pavyko.

Akcija „Apsaugok mane“ buvo pradėta 2000 m. Vilniuje. Ją pradėjo Vilniaus miesto savivaldybė ir didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“. 2001 metais ši iniciatyva buvo išplėsta į dar du šalies didmiesčius – Kauną ir Klaipėdą, vėliau prie akcijos prisijungė didžioji dalis Lietuvos savivaldybių. Nuo 2010 metų „Lietuvos draudimas“ kasmet nemokamai apdraudžia visus pėsčiuosius moksleivius visuose šalies keliuose ir gatvėse visą rugsėjo mėnesį.

 
Reklaminis skydelis