Mes turime 267 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2410
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20954
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68280
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Paplūdimyje – „Žeimenos“ bendruomenės talka

2014 m. rugpjūčio 20 d. trečadienis Nr. 62 (1400)

Jau rašėme, kad Švenčionėlių trečiasis paplūdimys įgauna gražų ir išpuoselėtą veidą, tuo džiugindamas šį paplūdimį pamėgusius švenčionėliškius ir svečius. Čia atsirado daugiau erdvės ir civilizuotam žmonių poilsiui skirtų įrenginių: tvirtas ir patogus tiltas į Žeimenos upę, kopėtėlės į vandenį nuo jo, pėsčiųjų takas, pastatytas informacinis stendas, dvi persirengimo kabinos, 6 šiukšliadėžės, 6 suolai, dvivietis tualetas, sūpynės ir sūpynės-svarstyklės, smėlio dėžė su stogu, du stalai su suolais. Smėliu išpiltas 558 kv. m paplūdimys, įrengta 375 kv. m tinklinio aikštelė, kurios smėliu išpilta dalis yra 180 kv. m. Visi paplūdimio statiniai yra suręsti patvariai, yra patogūs ir saugūs naudoti, nudažyti natūraliomis prie aplinkos derančiomis spalvomis. Projekto darbų rangovas UAB „Žeista“. Visa tai atsirado dėka Švenčionėlių bendruomenės „Žeimena“ (pirmininkė Danutė Vigelienė) vykdomo pagal „Vietos plėtros 2009-2014 metų strategija“ prioritetą „VVG teritorijos atnaujinimas ir plėtra siekiant gerinti gyventojų gyvenimo kokybę“ projekto „Žeimenos paplūdimio, sporto ir vaikų žaidimų aikštelių įrengimas ir pritaikymas Švenčionėlių bendruomenės poreikiams tenkinti“.

„Žeimenos“ bendruomenė įsipareigojo prie šio projekto įgyvendinimo prisidėti savanoriškais darbais, kurių numatyta virš šimto valandų, tad trečiajame paplūdimyje buvo suorganizuota talka. Bendruomenės nariai susirinko gausiai, į talką energingai įsijungė ir pirmininkė D.Vigelienė. Trumpai aptarę būsimus darbus, projekto vykdymo peripetijas, apžiūrėję paplūdimio statinius, nieko nelaukdami kibo į darbus. Aplink tualetą buvo pasodintos eglaitės, surinkti čia pat augančio saugotino medžio – laukinės obelies – nukritę obuoliai, apgenėtos jos nulūžusios šakos. Vieni kasė duobes, kiti sodino medelius, treti laistė, tad darbai ėjosi sparčiai. Buvo išvalyti ir aplinkui augantys krūmokšniai.

Dar bus pasėta žolytė, įrengtas tinklas paplūdimio tinkliniui, tačiau jau ir dabar vaizdas šioje poilsio zonoje džiugina. Žeimenos upės skardžiai, pušynais apaugusios pakrantės gražūs ir vaizdingi, tačiau visa tai nėra pritaikyta viešam visuomeniniam naudojimui. Paplūdimys prie Žeimenos upės Kranto gatvėje Švenčionėlių mieste yra masinio susibūrimo vieta įvairiu metų laiku, todėl jį tinkamai įrengus juo žmonės galės naudotis patogiai ir saugiai.

Nors bus sudaryta sutartis su Švenčionėlių seniūnija dėl paplūdimio priežiūros, tačiau ir kiekvienas iš mūsų galime įmesti šiukšlę į šiukšliadėžę, o ne ant žemės ar į paupio nendrynus, nelaužyti paplūdimio statinių, tada bus malonu ir patiems ilsėtis, ir nebus gėda svečius atsivesti.

Irena POŽĖLIENĖ