Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5998
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19858
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92215
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. rugpjūčio 13 d. trečadienis Nr. 61 (1399)

Rytinio reido metu patikrinta 115 transporto priemonių

Ankstų pirmadienio rytą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai tikrino Švenčionių mieste transporto priemonių vairuotojų blaivumą. Buvo patikrintas 115 transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Reido metu, nuo 6.00 iki 8.00 val. ryto, policijos pareigūnai nustatė 3 vairuotojus, kurie vairavo neblaivūs. Jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Taip pat reido metu buvo nustatyti 6 vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholį, tačiau neviršijo leistinos normos.

Policijos pareigūnai primena, kad dėl alkoholio poveikio sulėtėja žmogaus reakcija ir refleksai, todėl jis daug lėčiau reaguoja į kliūtį kelyje, nebegali priimti tinkamų sprendimų. Net ir nuo nedidelio alkoholio kiekio pablogėja vairavimo įgūdžiai, tad vairuotojai prašomi nerizikuoti savo ir kitų žmonių gyvybėmis. O kiek vairuotojai sąmoningi, kaip saugo savo bei kitų gyvybes ir laikosi įstatymų, bus galima pamatyti ateityje, nes tokios policinės priemonės bus vykdomos nuolatos.

 

Pasiūlė 210 litų kyšį

Neblaivaus vairuotojo bandymas išsisukti nuo atsakomybės už pažeidimą baigėsi didesniais nemalonumais.

43 metų vyro vairuojamą automobilį „Nissan NV200“ Švenčionyse, Vilniaus gatvėje, policijos pareigūnai sustabdė ketvirtadienį apie 15.44 val. Vairuotojas buvo neblaivus. Policijos pareigūnai jam nustatė sunkų girtumo laipsnį – 3,26 promilės.

Neblaivus vairuotojas, siekdamas išvengti atsakomybės, pareigūnams pasiūlė susitarti ir pasiūlė 210 Lt kyšį. Vairuotojas buvo sulaikytas ir pristatytas į PK, uždarytas į areštinę. Dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Partrenkė dviratininką

Rugpjūčio 4 d. registruotas pranešimas, kad automobilis „Volvo s70“, vairuojamas D.J., gim. 1972 m., važiuodamas pagrindiniu keliu Lentupio gatve, Švenčionių mieste, patrenkė staiga iš šalutinio kelio (Sodų gatvės) į pagrindinį išvažiavusį dviratininką F.B., gim. 1962 m., kuris dėl patirtų kūno sužalojimų paguldytas į VšĮ Švenčionių r. ligoninės traumatologijos skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Nukentėjo nepilnametis

Rugpjūčio 4 d. registruotas pranešimas, kad Pabradės mieste, Vilniaus gatvėje, motociklas „Honda XL125“, kurį vairavo Pabradės miesto gyventojas R.K, gim. 1997 m., partrenkė staiga į važiuojamąją dalį išbėgusį nepilnametį, kuris dėl kūno sumušimų paguldytas į VšĮ VUL Santariškių klinikos Vaikų ligoninės traumatologinį skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Pavogė valtį ir automobilį su jame buvusiais daiktais

Rugpjūčio 4 d. registruotas Vilniaus miesto gyventojos G.S. pareiškimas, kad atvykusi prie ežero Kriauklė pastebėjo, kad yra laužtos sandėliuko galinės durys ir pavogta baltos spalvos su raudonu užrašu galinėje dalyje „Banginis“ medinė valtis ir keturi irklai. Padaryta turtinė žala 600 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugpjūčio 6 d. registruotas Pabradės miesto gyventojo Z.S. protokolas - pareiškimas, kad iš kiemo pavogtas automobilis „Audi 80“, kurio vertė 1000 Lt. Automobilyje buvo trys meškerės po 200 Lt, guminė valtis už 700 Lt, automobilinis kompresorius už 30 Lt, ir pinigai – 300 Lt, bendra materialinė žala 2630 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Supjaustė padangas

Rugpjūčio 6 d. registruotas Vilniaus miesto gyventojos I.Ž. protokolas - pareiškimas, kad po nakties kieme apgadintas automobilis „Jeep Cherokee“ – pradurtos visos padangos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 1 d.

 

Smurtavo neblaivūs artimieji

Rugpjūčio 4 d. registruotas pranešimas, kad Sarių seniūnijoje, namuose neblaivus (3.48 prom. girtumas) Č.A., gim. 1975 m., smaugė savo tėvą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugpjūčio 6 d. registruotas pranešimas, kad Strūnaičio seniūnijoje, namuose, girtas J.M., gim. 1982 m., smaugė žmoną mažamečių vaikų akivaizdoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugpjūčio 7 d. registruotas Pabradės seniūnijos gyventojos pareiškimas, kad namo kieme, neblaivus (3.03 prom. alkoholio) sugyventinis I.A., gim. 1964 m., koja spyrė jai į nugarą. Pil. I.A. sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugpjūčio 7 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionyse, Užupio gatvėje, žodinio konflikto metu, A.S., gim. 1987 m., pastūmė savo sugyventinės tėvą, kuris krisdamas ant žemės susižalojo galvą, po to sugriebė savo sugyventinę už rankos ir tampydamas, garsiai šaukdamas, jai grasino susidoroti jų mažamečio vaiko akivaizdoje, tuo sukeldamas fizinį ir psichologinį smurtą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugpjūčio 8 d. registruotas Vilniaus miesto gyventojos protokolas-pareiškimas, kad Strūnaičio seniūnijoje, namuose, jos girtas (1.81 promilių) tėvas D.J., gim. 1944 m., konfliktavo su ja bei kumščių sudavė jos nepilnametei dukrai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugpjūčio 9 d. registruotas pranešimas, kad Pabradėje, Gėlių gatvėje, namuose, nežymiai girtas (0.24 prom.) R.D., gim. 1969 m., su metaliniu puoduku, trenkė neblaiviai (2.61 prom.) sugyventinei į galvą ir praskėlė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugpjūčio 9 d. registruotas pranešimas, kad Pabradės seniūnijoje, namo kieme, girtas (2.53 prom.) L.D., gim. 1971 m., trenkė savo sesei į veidą, o vėliau įžeidinėjo nepilnametės dukterėčios garbę ir orumą necenzūriniais žodžiais bei rankomis pastūmė nuo savęs. Pastaroji atsitrenkė į krosnį ir sužalojo koją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugpjūčio 10 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose, Šaltinių gatvėje, savo namuose, būdamas girtas (1.99 prom. alkoholio) A.J., gim. 1978 m., smaugė savo neblaivų (1.01 prom. alkoholio) tėvą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Sumušė prie upės

Rugpjūčio 9 d. registruotas Švenčionėlių miesto gyventojo V.T. pareiškimas, kad Švenčionėliuose, prie upės, jį sumušė A.C., gim. 1989 m., kuriam nustatytas 2.10 prom. girtumas ir V.K., gim. 1986 m., kuriam nustatytas 1.76 prom. girtumas. V.T. dėl patirtų sužalojimų kreipėsi į Švenčionių rajono ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

 

Degė žolė ir lauko tualetas

Rugpjūčio 5 d., apie 14 val., Vidžių gatvėje, Adutiškio mstl., išdegė apie 1 arą žolės.

Rugpjūčio 5d., 9 val. 29 min. iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Aukštaičių gatvėje, Cirkliškio kaime dega lauko tualetas. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, degė medinis lauko tualetas. Gaisro metu apdegė tualeto vidinės sienos. Spėjama gaisro priežastis – neatsargus rūkymas.

 

Sutvarkė kelią

Rugpjūčio 10 d., ryte, Prienų k., Magūnų sen., po eismo įvykio ugniagesiai gelbėtojai sutvarkė važiuojamąją kelio dalį.

 

Savaitės statistika

Nuo 2014-08-04 iki 2014-08-11 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 10 nusikaltimų žmogaus sveikatai, 30 viešosios tvarkos pažeidimų ir 5 chuliganizmo atvejai. Per savaitę įvykdytos 3 vagystės, įvyko 2 eismo įvykiai, abu jie įskaitiniai, jų metu buvo sužaloti 2 asmenys. Sulaikyti 6 neblaivūs vairuotojai, 80 asmenų nubausta už KET pažeidimus, 110 asmenų nubausta už administracinius teisės pažeidimus, 9 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių r. PK ir PGT inf.

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis